La llei de transparència s'ha debatut aquest dijous a la sessió plenària.
La llei de transparència s'ha debatut aquest dijous a la sessió plenària.
Barcelona

El Parlament ha aprovat la llei de transparència

CiU, ERC, el PSC i el PP hi han votat a favor. ICV-EUiA i Ciutadans s'han abstingut, i la CUP hi ha votat en contra per considerar que la llei es queda curta

RedaccióActualitzat

El Parlament ha aprovat la llei de transparència i bon govern que, entre altres coses, obliga totes les administracions a ser transparents en la gestió dels diners públics i garanteix l'accés dels ciutadans a la informació. Hi han votat a favor CiU, ERC, el PSC i el PP. ICV-EUiA i Ciutadans s'han abstingut perquè creuen que el govern no predica prou amb l'exemple de la transparència. I la CUP s'hi ha oposat per considerar que la llei es queda curta per solucionar els problemes de corrupció.

Aquesta llei estableix per primer cop a Catalunya el silenci positiu. Això vol dir que l'administració ha de respondre totes les peticions d'informació dels ciutadans. Ho ha explicat en nom de CiU, Lluís Corominas, ponent de la llei: "Es tracta d'un mecanisme de sancions prou clar perquè l'administració s'acostumi a respondre. Si no ho fa hi haurà una sanció".

La nova llei, que entrarà en vigor al cap de sis mesos de sortir publicada al Diari Oficial de la Generalitat, implicarà un control més ferm de la gestió dels recursos públics i fomentarà la participació ciutadana. El síndic de greuges tindrà la competència per avaluar el compliment de la llei.

Anar al contingut