Atenes

El Parlament grec aprova la llei per aplicar el pla d'ajust

El Parlament grec ha aprovat, per 155 vots a favor i 136 en contra, la llei d'acompanyament del pla d'austeritat aprovat aquest dimecres. Són mesures per estalviar 28.000 milions d'euros en quatre anys i per engegar privatitzacions per valor de 50.000 milions. Tot plegat ha de permetre que, diumenge, els ministres d'Economia de la zona euro desbloquegin les ajudes pendents. Després de la batalla campal de dimecres als voltants del Parlament, Atenes torna a la normalitat. També s'ha acabat la vaga general de 48 hores i els serveis públics tornen a funcionar.

Actualitzat
El pla va tirar endavant ahir de forma ajustada i enmig d'importants protestes a la capital, que s'han allargat fins a la matinada. L'aprovació de les mesures d'austeritat obre les portes a un segon rescat. El pla grec preveu, entre altres mesures, la pujada de l'IVA, l'acomiadament de funcionaris i la privatització d'empreses públiques més gran de la història.

La UE diu que Grècia ja compleix les condicions per rebre nous ajuts

La Unió Europea ha expressat la seva satisfacció per l'aprovació pel Parlament grec de la llei d'acompanyament del programa d'ajustos econòmics, que obre la via per lliurar a Atenes els 12.000 milions corresponents al cinquè tram del primer rescat. "Es compleixen les condicions per prendre una decisió sobre el desemborsament del pròxim tram d'assistència financera per a Grècia i un ràpid progrés en el segon paquet d'assistència", segons el comunicat conjunt que han fet públic els presidents de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, i del Consell Europeu, Herman van Rompuy.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ja es va mostrar "feliç" ahir per la notícia, que va qualificar de pas important per al futur de Grècia i també per a l'estabilitat del conjunt de l'euro. Per la seva part, el Fons Monetari Internacional també s'ha felicitat per la votació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut