Santiago de Compostel·la

El Parlament gallec rebutja crear la comissió d'investigació sobre els incendis de l'agost que va proposar el PP

El Parlament de Galícia ha rebutjat la proposta del Partit Popular de crear una comissió d'investigació sobre els incendis forestals que van arrasar Galícia durant la primera quinzena d'agost. El portaveu del PP, Xosé Manuel Barreiro, ha assegurat que l'única raó dels grups que donen suport al govern per rebutjar la creació d'aquesta comissió és que, si se'n derivessin responsabilitats polítiques, el president de la Xunta, Emilio Pérez Touriño, "no podria cessar" un membre del govern que no és del seu partit. Barreiro també ha defensat la decisió del seu partit de no participar en la comissió d'estudi sobre el mateix tema que es va constituir dilluns, ja que és "una farsa".

Actualitzat
Xosé Manuel Barreiro considera que el Parlament gallec s'ha negat a crear una comissió d'investigació dels incendis perquè tant el BNG com el PSdeG ja tenen clar qui va tenir la culpa dels focs: "la política forestal anterior", segons afirma. Amb la qual cosa creu que tot s'arreglarà donant la culpa al PP i a les 700.000 persones que ens han votat". "Sembla que som els que calem foc a les muntanyes", ha sentenciat.

El viceportaveu del BNG, Bieito Lobeira, ha destacat la necessitat de saber què va passar el mes d'agost, tot i que també creu necessari saber què ha passat en els últims anys en què ha governat el PPdeG, ja que, segons ha dit, en aquella època també hi havia incendis.
Lobeira ha insistit en l'excepcionalitat dels focs d'aquest any, que ha atribuït a una campanya de "terrorisme incendiari".

De la seva banda, el viceportaveu del PSdeG, Xoaquín Fernández Leiceaga, ha rebutjat també la comissió d'investigació proposada pel PP, ja que la troba "innecessària" i opina que la comissió d'estudi constituïda dilluns funcionarà de forma similar a una d'investigació.
Anar al contingut