Barcelona

El Parlament fa una crida a la participació ciutadana en l'acte institucional de la Diada

Tot a punt per a la Diada de Catalunya. El vicepresident del Parlament, Higini Clotas, i la consellera d'Interior, Montserrat Tura, han supervisat avui l'ordre del dia de l'acte institucional que se celebrarà a Barcelona. Amb tots els preparatius enllestits, Clotas ha aprofitat per fer una crida a la ciutadania perquè se sumi a la celebració i doni suport amb la seva presència a l'acte institucional de commemoració de l'Onze de Setembre. Un acte que se celebrarà al Parc de la Ciutadella de Barcelona, com els dos anys anteriors, i que estarà presidit per Pasqual Maragall i Ernest Benach, i on s'espera l'assistència de representants de tots els partits polítics catalans.

Actualitzat
La cerimònia se celebrarà al passeig dels Til·lers del Parc de la Ciutadella, i s'iniciarà amb una formació musical dirigida pel músic Carles Santos. A continuació, l'alcalde de Miravet, Antoni Borrell, farà lliurament de la senyera del seu municipi a Maragall i Benach, després de la qual cosa es procedirà a la lectura del parlament de Pau Casals a les Nacions Unides el 1971.

Per tancar l'acte institucional, els Mossos d'Esquadra hissaran la senyera mentre sona l'himne d'"Els segadors", interpretat per Pascal Comelade i cantat per l'Escolania de Montserrat.

Aquesta diada és, amb tota probabilitat, la darrera que presideix Pasqual Maragall. Davant d'aquest detall ja hi ha qui l'ha interpretada com un comiat. En aquest sentit, la cantant Marina Rossell ha escollit la sardana "Per tu ploro", escrita precisament pel poeta Joan Maragall, avi del president de la Generalitat.

En l'acte també s'ha volgut recordar l'esperança del procés de pau obert a Euskadi. És per això que, entre els artistes que hi participaran, també hi ha Paco Ibáñez, que cantarà una cançó en basc. La commemoració començarà a les 12 del migdia i també s'hi sentiran els fados de la cantant Mísia i la poesia de Salvador Espriu. A més, hi haurà un record per les paraules de Pau Casals, i el compositor Jordi Savall interpretarà "El cant dels ocells".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut