Pobresa energètica
Pobresa energètica
Brussel·les

El Parlament Europeu vota a favor de no tallar el subministrament energètic a cap llar durant l'hivern

Llum verda també del Parlament Europeu al registre de passatgers aeris

RedaccióActualitzat
El Parlament Europeu ha votat, aquest dijous, a favor de no tallar el subministrament energètic a cap llar durant l'hivern i que es reprengui el subministrament els que ja no en tinguin. La resolució, presentada per un diputat hongarès, ha rebut 310 vots a favor i 73 en contra. Tot això passa només sis dies després que el Tribunal Constitucional va tombar el decret de pobresa energètica de la Generalitat, que preveu garantir l'energia a les famílies més vulnerables. La resolució ha estat presentada per l'hongarès Tamás Meszerics i reclama una "moratòria en la desconnexió de la calefacció". Meszerics ha insistit dient que "ningú hauria de morir a Europa per no tenir calefacció". Meszerics es mostra partidari  "que les autonomies, i no només els governs estatals, també puguin actuar en casos de pobresa energètica".

Però el text aprovat pel Parlament Europeu no obliga els estats a actuar, és només un posicionament polític. La portaveu del govern, Neus Munté, ha celebrat que el Parlament Europeu vagi "en la línia" del govern en la lluita contra la pobresa energètica.  Munté ha recordat que des del govern català es "manté intacte el compromís" d'evitar els talls a les famílies vulnerables. 

Llum verda del Parlament Europeu perquè les companyies aèries donin accés a tota la informació dels passatgers a les forces de seguretat

Després de 5 anys de debat, el ple del Parlament Europeu ha aprovat l'anomenat PNR, el registre de passatgers, una nova mesura en la lluita contra el terrorisme. Amb aquest instrument, les companyies aèries hauran de donar a les forces de seguretat dels països europeus totes les dades que tinguin dels passatgers.
Anar al contingut