El Parlament Europeu suspèn l'acreditació provisional dels eurodiputats espanyols
Puigdemont, ahir a la porta del Parlament Europeu on li van vetar el pas

El Parlament Europeu suspèn l'acreditació provisional dels eurodiputats espanyols

L'Eurocambra s'esperarà a tenir la llista oficial d'eurodiputats enviada des d'Espanya i bloqueja així l'accés a Puigdemont i Comín

Actualitzat

El president del Parlament Europeu, el conservador italià Antonio Tajani, ha donat l'ordre de suspendre el procés d'acreditació de tots els eurodiputats espanyols després que ahir va impedir que ho fessin Carles Puigdemont i Toni Comín.

 

Tajani fa cas així de la petició conjunta que li van fer el PSOE, PP i Ciutadans d'aturar el procés d'acreditacions fins que no rebés la llista oficial d'eurodiputats electes a Espanya i ordena també revocar les credencials que altres eurodiputats electes havien pogut recollir aquesta setmana.

Des del seu compte de Twitter, Toni Comín ha carregat contra la decisió de Tajani:

 

En la seva resposta als tres grups, Tajani argumenta la decisió "per evitar qualsevol possible interferència política en el procediment a Espanya". Segons els tres partits, Puigdemont ha d'acatar la Constitució presencialment a Madrid abans de poder recollir l'acta d'eurodiputat.

Puogdemont i Comín van denunciar haver estat víctimes de tracte discriminatori, i aquest dijous han fet arribat una queixa formal al president Tajani, al secretari general de la cambra i a la defensora del poble europea.

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions europees 26MCarles Puigdemont
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut