Clara Ponsatí saluda en arribar a la comissaria de St. Leonard, a Edimburg (Reuters/Russell Cheyne)

El Parlament Europeu reconeix Clara Ponsatí com a eurodiputada, malgrat la JEC

Ponsatí assegura a les xarxes socials que "se'm gira feina"

RedaccióActualitzat

El Parlament Europeu reconeix Clara Ponsatí com a eurodiputada a partir d'aquest dissabte, quan es consuma la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

L'exconsellera ho serà juntament amb els quatre eurodiputats espanyols que entren a l'Eurocambra per l'adeu dels britànics.

El president de l'Europarlament, en aplicació de la doctrina Junqueras del Tribunal de Luxemburg, li reconeix la condició d'eurodiputada. La seva entrada s'oficialitzarà en l'inici del ple a Estrasburg del 10 de febrer. De moment, a través de les xarxes socials, Ponsatí s'ha limitat a dir que se li gira feina.

 

Tot plegat, malgrat que la Junta Electoral Central havia declarat vacant el seu escó a Brussel·les perquè no ha anat presencialment a la seu de la JEC a Madrid per acatar la Constitució.

La JEC va proclamar electa Ponsatí en un acord de dijous 23 de gener. Ponsatí, que viu a Escòcia, no va acudir ni dimecres ni la setmana passada a la seu de la Junta. I aquest dijous, la JEC va declarar vacant el seu escó.

Tot i això, en el seu escrit, la Junta Electoral ja esmentava la sentència del TJUE i assenyalava que Ponsatí podia seguir el mateix camí que Carles Puigdemont i Toni Comín. La JEC deia:

"L'escó de Ponsatí quedarà temporalment vacant fins que hi hagi l'acatament (de la Constitució), sense perjudici que, d'acord amb la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, l'acte de proclamació de candidats electes pugui desplegar els efectes oportuns."


En el cas de Puigdemont i Comín, el Tribunal Suprem va enviar un suplicatori al Parlament Europeu demanant-li que els retiri la immunitat; un suplicatori que l'Eurocambra ja està debatent.

ARXIVAT A:
Clara PonsatíParlament Europeu
Anar al contingut