Una acció convocada per CDR davant del jutjat de Figueres (ACN)
Una acció convocada per CDR davant del jutjat de Figueres (ACN)
Brussel·les

El Parlament Europeu rebutja debatre la inclusió dels CDR a la llista d'organitzacions terroristes

La proposta de Vox ha estat desestimada per 53 vots a favor, 6 en contra i 3 abstencions

RedaccióActualitzat

La Comissió de Justícia i Llibertats del Parlament Europeu ha rebutjat debatre la inclusió dels CDR a la llista europea d'organitzacions terroristes. La petició l'havia feta Vox i ha estat rebutjada per 53 vots a favor, 6 en contra i 3 abstencions.

Els coordinadors de la Comissió s'havien negat a votar la qüestió, però el partit d'extrema dreta espanyol ha portat igualment el tema a la reunió.

 

 

Diana Riba: "A Catalunya no existeix cap banda terrorista anomenada CDR"

L'eurodiputada d'Esquerra Republicana Diana Riba ha defensat els CDR com a moviments de resistència no violenta i, finalment, la majoria ha impedit que la proposta de Vox anés endavant.

 

Diana Riba ha defensat els CDR al Parlament Europeu

Riba ha denunciat que Vox està intentant "obstaculitzar" la feina del comitè. I ha negat les acusacions contra els CDR. En aquest moment, el president de la comissió, el socialista Juan Fernando López Aguilar, ha interromput Diana Riba, a qui ha retret que aprofités la situació per fer una exposició de contingut polític.

Diana Riba: "A Catalunya no existeix cap banda terrorista anomenada CDR. El que existeix és un malestar per una sentència injusta. I aquest malestar es tradueix en manifestacions, en talls de carreteres i en concentracions massives, però no en terrorisme. Els puc assegurar que els CDR són joves, són avis, són gent, i són els nostres veïns."

Juan Fernando López Aguilar: "Per favor, senyora Riba. Amb tot el respecte. Quan es demana un punt de l'ordre s'ha d'invocar un article del reglament, com en totes les cambres parlamentàries, que tingui relació amb el procediment, no per fer una declaració política."

 

 

PP, PSOE i Ciutadans acusen Vox de "manipulació"

A més d'Esquerra, el PP, el PSOE i Ciutadans s'han oposat a la petició per considerar que tot plegat es tracta d'una manipulació de la força d'extrema dreta dirigida per Santiago Abascal. Diuen que la inclusió d'organitzacions en la llista terrorista europea respon només a sentències fermes de condemna.

Des del PP, l'eurodiputat Javier Zarzalejos ha remarcat:

"Hi ha una investigació oberta a Espanya per terrorisme contra elements dels anomenats Comitès de Defensa de la República."

 

El Parlament Europeu, aquest matí

Els eurodiputats del PSOE també han dit que està "fora de lloc" la iniciativa dels ultradretans espanyols. Per als socialistes cal diferenciar les causes obertes a Espanya contra "persones concretes, per fets concrets" del que són els CDR en general.

Els representants del grup d'Esquerra Unida afirmen que "catalogar com a terroristes organitzacions independentistes catalanes suposa un atac a la llibertat d'expressió i de protesta". "Apostem per una solució dialogada al conflicte català, i il·legalitzar aquest tipus d'organitzacions no faria una altra cosa que alimentar-lo", asseguren des d'aquest grup al qual pertany la formació Unides Podem, que encapçala Pablo Iglesias.

ARXIVAT A:
CDRVoxExtrema dretaTerrorismeProcés català
Anar al contingut