Arseni Iatseniuk, nou primer ministre d'Ucraïna, a la sessió d'aquest dijous al Parlament del país.
Arseni Iatseniuk haurà de superar molts entrebancs al capdavant del govern ucraïnès. (Foto: EFE)
Kíev

El Parlament d'Ucraïna elegeix Arseni Iatseniuk nou primer ministre del país

Llum verda del Parlament ucraïnès al nou govern d'unitat nacional. La cambra legislativa ha aprovat l'executiu i ha elegit el dirigent opositor Arseni Iatseniuk perquè s'encarregui d'encapçalar el gabinet fins a les eleccions presidencials del 25 de maig.

RedaccióActualitzat

El Parlament d'Ucraïna ha elegit aquest dijous el dirigent opositor i exministre d'Economia Arseni Iatseniuk nou primer ministre del país. Prèviament, la cambra havia aprovat la formació d'un govern d'unitat nacional, un executiu que haurà de dirigir el país en el procés de transició fins a les eleccions presidencials del 25 de maig. La formació d'aquest gabinet d'unitat era una de les mesures que van acordar govern i oposició en el pacte de divendres passat, un pacte que no es va complir i que va provocar l'endemà la decisió del Parlament de cessar el fins llavors president, Víktor Ianukóvitx, i nomenar el seu substitut interí, Oleksandr Turtxínov.

En el seu discurs com a candidat a primer ministre, Iatseniuk ha afirmat: "El nostre país està al límit del col·lapse econòmic i polític." El candidat ha advertit que Ucraïna està afrontant amenaces a la seva integritat territorial i ha promès que continuaria acostant-se a la Unió Europea.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut