Turquia

El Parlament de Turquia aprova enviar tropes al sud del Líban

Després d'un llarg debat parlamentari, 340 diputats han votat a favor de la petició del govern, mentre que 192 s'hi han oposat i només un s'hi ha abstingut. Segons el mandat aprovat, el govern d'Ankara enviarà una patrulla marítima al Líban i obrirà els seus ports i aeroports als països integrants de la Finul. En el seu discurs davant la cambra, el ministre d'Afers Estrangers, Abdullah Gul, ha defensat l'enviament de soldats al·legant que fins i tot Espanya i Itàlia, que han retirat les seves tropes de l'Iraq, estan fent arribar militars al Líban.

Actualitzat
En canvi, els partits de l'oposició denuncien que aquest desplegament de soldats només serveix per defensar Israel i per intentar desarmar Hezbollah. Abans de la votació, desenes de milers de ciutadans de Turquia, un país de majoria musulmana, han sortit als carrers de les principals ciutats per mostrar el seu rebuig a la participació d'Ankara en la Finul.

Justament el secretari general de l'ONU, Kofi Annan, té previst arribar aquesta nit a la capital turca i demà es desplaçarà a Espanya, on dijous té previst reunir-se amb el rei i amb el president espanyol José Luis Rodríguez Zapatero.
Anar al contingut