Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Barcelona

El Parlament de Catalunya votarà el nou Estatut el 30 de setembre

El Parlament de Catalunya celebrarà els dies 28, 29 i 30 de setembre el ple extraordinari de discussió i votació de la proposició de llei de reforma de l'Estatut, segons han acordat la mesa i la Junta de Portaveus de la cambra catalana. Està previst que dimecres i dijous de la setmana que ve, els dies 28 i 29, els cinc grups parlamentaris -CiU, PSC, ERC, PPC i ICV-EUiA- intervinguin per posicionar-se entorn del projecte de reforma i defensar les seves esmenes, mentre que divendres dia 30 se sotmetrà a votació el text. Per ser aprovat necessitarà el suport d'almenys dos terços dels diputats catalans.

Actualitzat
El ple de tres dies que votarà el nou Estatut de Catalunya arrencarà el dimecres 28 de setembre amb la intervenció dels cinc grups parlamentaris -CiU, PSC, ERC, PPC i ICV-EUiA-, que disposaran de 15 minuts cadascun per posicionar-se sobre el text estatutari. A continuació es discutirà l'esmena a la totalitat presentada pels populars, que tindran 15 minuts més per defensar-la, abans que la resta de grups repliquin i, finalment, votin l'esmena. Seguidament, s'iniciarà el debat de les esmenes parcials de cada grup, que es discutiran títol per títol. Finalment, el dia 30 es farà la votació definitiva de l'Estatut i es procedirà a la ronda de discursos finals dels líders de cada grup, que disposaran de mitja hora cadascun. El president del Parlament, Ernest Benach, ja ha dit, però, que serà flexible a l'hora de marcar el límit de temps, donada la "transcendència històrica del moment". Perquè el projecte del nou Estatut tiri endavant fan falta els vots a favor d'almenys 90 dels 135 diputats. A només deu dies d'aquesta votació, les discrepàncies entre els partits continuen i els intents per mirar d'arribar a un acord se succeeixen. Aquesta tarda, els partits catalans faran una nova reunió negociadora per intentar acostar posicions sobre finançament, el gran escull en aquest tram final del procés. Es tracta d'una trobada de caràcter tècnic. Precisament, ahir ERC va presentar una desena d'esmenes pròpies -al marge de les conjuntes del tripartit- sobre el sistema financer amb voluntat de propiciar fórmules de consens entre el PSC i la federació nacionalista. Malgrat tot, CiU va qualificar de decebedor el contingut de les propostes dels republicans.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut