Westminter
El Parlament britànic, durant la sessió d'aquest dijous
Londres

El Parlament britànic vota a favor de demanar a la UE una pròrroga del Brexit

La decisió també depèn dels 27 estats membres, que hauran de decidir per unanimitat si concedeixen o no la pròrroga al Regne Unit

Actualitzat

La Cambra dels Comuns ha aprovat aquest dijous a la tarda una moció a favor de demanar a la Unió Europea que s'endarrereixi la data del Brexit, fixada inicialment per al 29 de març.

Els diputats han donat suport àmpliament, per 412 vots a 202, a la proposta del govern de Theresa May de sol·licitar una pròrroga del termini de negociació fins al 30 de juny.

Aquesta pròrroga, però, està condicionada al fet que la cambra aprovi un pacte del Brexit abans del 20 de març, la vigília del Consell Europeu. En cas que no hi hagi acord, aquesta pròrroga aniria més enllà del 30 de juny.

Això implica que la setmana que ve, previsiblement dilluns o dimarts, el Parlament britànic haurà de tornar a votar -per tercera vegada- sobre l'acord consensuat entre Londres i Brussel·les.

Davant el rebuig de la Cambra dels Comuns tant a l'Acord de Retirada com a una sortida sense cap pacte, Brussel·les ja ha advertit aquesta setmana que cal que Londres justifiqui els motius per una pròrroga.

Abans de la votació d'aquest dijous, el president del Consell Europeu Donald Tusk ha havia avançat que demanarà als 27 estats membres de la Unió Europea que prevegin una pròrroga llarga del Brexit si el Regne Unit vol repensar-se la seva estratègia.

En el cas que no hi hagi acord pel Brexit abans del 20 de març i els 27 concedeixin una pròrroga llarga, el Regne Unit haurà de participar a les eleccions al Parlament Europeu que els països del club comunitari faran entre el 23 i el 26 de maig.

 

ARXIVAT A:
BrexitTheresa May
Anar al contingut