La Cambra dels Comuns posa entrebancs a l'acord del Brexit
La Cambra dels Comuns posa entrebancs a l'acord del Brexit
Londres

El Parlament britànic omple d'obstacles el Brexit acordat per May a Brussel·les

La Cambra dels Comuns força May a publicar un informe legal sobre el pacte i reforça el poder del Parlament si l'acord es rebutja

RedaccióActualitzat

Triple revés a Theresa May pel Brexit. Dos li han arribat a la mateixa Cambra dels Comuns. Ha arrencat el debat sobre l'acord amb Brussel·les i s'ha escenificat que la primera ministra ho té complicat per aprovar-lo dimarts que ve. L'han obligada a publicar un informe legal sobre la sortida del Regne Unit de la UE. També han apostat per donar més poder al Parlament en cas que l'acord sigui rebutjat. Mentrestant, l'advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea conclou que, si Londres volgués, podria fer marxa enrere del Brexit.

La falta de suports del govern de Theresa May, amb la pèrdua de les votacions d'aquest dimarts, portava el líder de l'oposició, el laborista Jeremy Corbyn, a fer una petició molt concreta:

"Si el govern no pot governar ni aconseguir una majoria a la cambra, la gran tradició britànica és dimitir i convocar unes eleccions"

Però també hi ha diputats que rebutgen l'acord de la primera ministra al seu mateix partit, i no pas perquè siguin europeistes. El polèmic ministre Boris Johnson feia una descripció molt negativa del pacte:

"Ens ha posat tots d'acord, els del no al Brexit i els del sí. A mi i a Tony Blair. Estem tots units. La meva família Johnson està unida en la creença que l'acord és una humiliació nacional"

 

Boris Johnson carrega contra May: "L'acord és una humiliació nacional" (Reuters)

 

Però May continua ferma i demanava que li donessin suport perquè l'entesa amb la Unió Europea garanteix "una sortida suau i ordenada" el 29 de març de l'any que ve.

Això al Parlament britànic. A Brussel·les, el Tribunal de Justícia de la UE ha fet el primer pas perquè el Brexit pugui ser revertit pel Regne Unit sense necessitat d'autorització de la institució europea. Això ha omplert d'esperança qui reclama un segon referèndum sobre la qüestió.

 

ARXIVAT A:
BrexitTheresa MayUnió Europea
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut