El Parlament britànic dona suport a l'acord del Brexit però en congela la tramitació
El primer ministre britànic, Boris Johnson, aquest dimarts al Parlament (EFE)
Londres

El Parlament britànic dona suport a l'acord del Brexit però en congela la tramitació

El vot de la Cambra dels Comuns frustra les expectatives de Boris Johnson d'abandonar la Unió Europea el 31 d'octubre

Actualitzat

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha aconseguit aquest dimarts el suport preliminar del Parlament al seu acord sobre el Brexit, però n'ha suspès temporalment la tramitació perquè no l'ha pogut aprovar per un procediment d'urgència.

Primer, la Cambra dels Comuns ha votat a favor de l'acord aconseguit amb Brussel·les, però, just després, ha votat en contra del calendari que proposava Johnson.

Aquest calendari buscava accelerar els passos per garantir la sortida de la Unió Europea el 31 d'octubre, un termini que la cambra considerava insuficient per analitzar a fons els termes de l'acord i avaluar-ne l'impacte econòmic.

 

Imatge de la Cambra dels Comuns, durant la sessió d'aquest dimarts (EFE)

 

El suport del sector més euroescèptic del Partit Conservador i de dinou diputats rebels laboristes ha donat a Johnson una còmoda majoria a la Cambra dels Comuns. Però, malgrat el vistiplau al pacte, els diputats s'han negat a tramitar en només tres dies la llei que implementa el Brexit, un text de 110 pàgines que el govern va publicar aquest dilluns.

Aquesta negativa parlamentària frustra les expectatives de Johnson d'abandonar la Unió Europea el 31 d'octubre, tal com s'ha compromès en nombroses ocasions. El cap de govern, però, ha assegurat que manté en marxa els preparatius per una eventual ruptura sense acord d'aquí a nou dies.

 

 

 

ARXIVAT A:
BrexitBoris Johnson
Anar al contingut