Jaume Matas, expresident de les Balears, entrant a declarar al jutjat.
A Jaume Matas li retiraran els honors.
Palma

El Parlament balear demana per unanimitat retirar els honors als polítics condemnats per corrupció

Acord unànime de les forces polítiques de les Balears per demanar que es retirin els honors als polítics condemnats per corrupció. Ho ha decidit aquest dimecres el Parlament de les Illes. L'expresident Jaume Matas seria un dels primers afectats, si es confirmen les sentències condemnatòries.

RedaccióActualitzat
Tots els grups polítics al Parlament balear han instat el govern de les Illes a retirar els honors als polítics condemnats per casos de corrupció. Els diferents grups comparteixen l'opinió que si per mèrits es pot guanyar una distinció, per desmèrits també es pot perdre. Per tant, la cambra defensa la retirada dels títols i medalles que s'han concedit, i de totes les fotografies que hi ha exposades, per exemple, a les galeries de retrats dels presidents del Consolat de Mar o del Parlament.

Durant el debat hi ha hagut al·lusions a la imputació en el "cas Nóos" d'Iñaki Urdangarin, guardonat amb la Medalla d'Or de les Balears, i la condemna per corrupció -pendent de recurs davant el Suprem- contra l'expresident de les Illes, el popular Jaume Matas, que té un retrat que penja al costat de la resta d'excaps del govern balear.

La proposició de llei aprovada no només demana al govern autonòmic que reguli la supressió d'honors als corruptes, sinó que anima totes les institucions públiques de l'arxipèlag a fer el mateix. "Per rebre un honor, com a mínim s'ha de ser honrat", ha afirmat Nel Martí, diputat de la coalició nacionalista Més. El PP ha anunciat que l'acord es refermarà a les pròximes setmanes amb un decret del govern balear que regularà la retirada d'aquests honors.
Anar al contingut