Sanitaris aplaudint a Girona (Europa Press/Marta Navarro)

El Parlament atorga la Medalla d'Honor als professionals del sistema de salut

Per unanimitat, la mesa acorda que la sanitat pública és una eina essencial i que cal garantir els recursos i les polítiques que en permetin un millor funcionament

Actualitzat

El Parlament atorgarà la Medalla d'Honor en la categoria d'or als professionals del sistema de salut de Catalunya.

La mesa ho ha acordat per unanimitat en reconeixement a "la tasca extraordinària duta a terme amb motiu de la pandèmia de la Covid-19".

L'acord destaca que s'ha evidenciat que la sanitat pública és una eina essencial. També remarca la necessitat de garantir els recursos i les polítiques que en permetin un millor funcionament i les millors condicions per als professionals.

"Els esdeveniments viscuts han evidenciat, més que mai, que la sanitat pública universal i de qualitat és una eina essencial del nostre país. I han remarcat la necessitat de vetllar per garantir-ne els recursos i les polítiques que permetin el seu millor funcionament, en les millors condicions per als seus professionals."


Com ja va avançar el catedràtic d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra Guillem López Casasnovas, l'impacte que la pandèmia ha tingut en el sistema sanitari català s'ha pogut superar gràcies als professionals, que han arribat allà on no arribava el finançament.

"Aquest sistema, malmès com estava, si no s'ha enfonsat amb una duresa de test d'estrès com el que hem patit, ha estat gràcies als professionals", afirma López Casasnovas.

"Vas just just, amagant partides, i quan hi ha un enfonsament general ja t'ofegues completament i només revifes en la mesura que els professionals t'ajuden. Professionals, centres concertats i fins i tot el sector privat."

La feina dels sanitaris va ser agraïda durant mes de dos mesos per la gent, que aplaudia als balcons per la feina feta durant la pandèmia, cada dia a les vuit de la tarda, i precisament fa pocs dies es van complir 60 dies del començament d'aquests aplaudiments.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Parlament de Catalunya
Anar al contingut