Barcelona

El Parlament accepta a tràmit sense oposició la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica

Cap grup parlamentari hi ha votat en contra i ara la tramitació es farà per la via d'urgència perquè pugui ser aprovada a finals d'aquest mes

RedaccióActualitzat

La iniciativa legislativa popular (ILP) sobre mesures urgents per fer front a l'emergència de l'habitatge i a la pobresa energètica ha superat avui el debat de totalitat al Parlament. Cap grup s'ha oposat a la tramitació i tots s'han mostrat partidaris d'escurçar els terminis perquè pugui ser aprovada abans d'acabar el juliol.

Els promotors de la ILP han demanat al Parlament que estigui a l'altura i tiri endavant una sèrie de mesures urgents per fer front al drama de l'habitatge. Proposen, per exemple, mecanismes de segona oportunitat, garantir un allotjament en cas de perdre l'habitatge, el subministrament dels serveis bàsics i una moratòria per als desnonaments.

És una ocasió històrica per posar-se al costat dels ciutadans, segons Carlos Macías, de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca: "Està en joc la mateixa credibilitat de les institucions i dels seus representants. Per a què ens serveix un Parlament si el dia a dia de les persones està sotmès a la misèria i als desnonaments?."

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha volgut reconèixer públicament la feina que fan aquestes entitats i ha assegurat que ara el paper dels diputats és enriquir el text perquè s'aprovi una llei que es pugui aplicar.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut