Barcelona

El Parlament aprova les dues primeres lleis de la legislatura

El Parlament de Catalunya ha aprovat les dues primeres lleis del govern de José Montilla. Es tracta de la llei del Consell de Relacions Laborals de Catalunya, organisme cridat a fomentar el diàleg entre empreses, sindicat i administració; i la nova llei del Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), que oficialitzarà la seva versió digital.

Actualitzat
El projecte de llei del Consell de Relacions Laborals ha arribat al ple del Parlament amb 22 esmenes dels grups de l'oposició, 11 de C's, 6 del PPC i 5 de CiU. El projecte, però, s'ha aprovat sense problemes.

Les principals funcions del Consell de Relacions Laborals seran millorar els mecanismes de negociació col·lectiva i de contractació laboral, així com els de subcontractació d'obres i serveis. També s'ocuparà de reduir la discriminació a la feina i d'incrementar la seguretat i la salut laborals, a més de l'eficàcia de la Inspecció de Treball.

El consell estarà compost pel mateix nombre de representants del sector empresarial, dels sindicats i de l'administració. A més, se li aplicarà la llei de la paritat i, per tant, haurà de tenir com a mínim un 40% d'integrants de cada sexe.

El projecte de llei també preveu la creació d'organismes especialitzats, com la comissió de convenis col·lectius, que tindrà funcions consultives i d'assessorament, o la possibilitat de crear comissions territorials del consell.

L'altra llei que s'ha d'aprovar avui és del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i ha arribat al ple sense cap esmena en contra i s'ha aprovat per unanimitat. La principal novetat és que dóna "validesa jurídica" a la publicació digital del DOGC i en "suprimeix" la versió impresa. El projecte de llei també deixa oberta la possibilitat d'incloure en el Diari de la Generalitat els butlletins oficials de les quatre províncies catalanes amb l'objectiu d'integrar tota aquesta informació en una única publicació i de facilitar-ne l'accés a la ciutadania. En aquest sentit, també permetrà als ciutadans subscriure's per rebre part dels continguts en el seu correu electrònic immediatament després de la seva publicació.
Anar al contingut