Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Barcelona

El Parlament aprova la nova llei d'Aran

La norma protegeix la identitat i la cultura araneses i augmenta les competències del seu govern

Redacció Actualitzat

Després d'un llarg camí de sis anys, el Parlament ha aprovat la llei de l'Aran, que substitutueix la de 1990. Ho ha fet amb un amplíssim suport, amb l'única abstenció de Ciutadans i el vot favorable de la resta de grups. 

És un dia històric per als 10.000 habitants de la Vall, que veuran reconeguda la realitat nacional occitana. El text protegeix la identitat i la cultura araneses i incrementa les competències del Conselh Generau d'Aran per gestionar els interessos del territori. També admet el dret dels aranesos a decidir el seu futur.

El model de finançament i l'elecció dels membres del Conselh han estat els punts de més fricció. Per al president de Convergència Democràtica Aranesa i actual síndic d'Aran, Carles Barrera, la llei fa possible que els acords es puguin fer de govern a govern. Però els renovadors d'Arties-Garòs i Unitat d'Aran consideren que el text s'ha enllestit amb precipitació, sense l'acord del territori i amb uns recursos mínims.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut