Barcelona

El Parlament aprova la llei de prestacions econòmiques i d'assistència social, que garanteix que cap pensionista cobri menys de 382 euros

El Parlament ha aprovat la llei de prestacions econòmiques d'assistència social. És a dir, la llei que fixa els complements econòmics que aportarà la Generalitat a les pensions més baixes. Hi ha hagut un augment pressupostari d'última hora, de 80 milions d'euros, que afavorirà les pensions no contributives. Ara els pensionistes no contributius cobren 301 euros i amb la nova llei podran cobrar, aquest mateix any, 75 euros més, unes 12.500 pessetes. L'objectiu és que cap pensionista cobri menys de 510 euros el 2012.

Actualitzat
A partir d'aquest any, els pensionistes que tinguin uns ingressos inferiors als 331 euros al mes rebran de la Generalitat un complement econòmic a la seva pensió. Aquest complement anirà augmentant progressivament en anys successius.

Les viudes i viudos encara no se'n podran beneficiar aquest any. Cobren un mínim de 385 euros, per sobre dels 331 en què s'ha fixat la pensió mínima. I, per tant, aquest col·lectiu no veurà incrementada la pensió fins més endavant.

Les persones perceptores del SOVI, l'assegurança de vellesa i invalidesa, cobren actualment 327 euros. Aquest any se'ls incrementarà en 4 euros i mig: 750 pessetes. Això si cap altre integrant de la família té ingressos.

Els més beneficiats seran els pensionistes no contributius. Ara cobren 301 euros. Per tant, aquest any ja passaran a ingressar 30 euros més, 5.000 pessetes.

A partir de l'any que ve, aquest complement, que fixa per al 2006 una pensió mínima de 331 euros, s'anirà incrementant progressivament fins garantir que entre els anys 2010 i 2012 cap pensionista cobri menys de 510 euros, prenent com a referència l'indicador de renda de suficiència català.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut