La validació va ser postposada el 5 d'abril
Barcelona

El Parlament aprova el retorn parcial de la paga extra del 2012 als funcionaris

La Generalitat té previst el retorn del 20,7% de la paga en la nòmina d'aquest abril

RedaccióActualitzat

El ple del Parlament ha convalidat, finalment, aquest dimecres el decret llei per al retorn parcial de la paga extra del 2012 dels funcionaris i treballadors públics.

Hi han votat favorablement tots els grups polítics, i Junts per Catalunya i Esquerra Republicana han pogut comptar amb els vots delegats de Carles Puigdemont i Antoni Comín, a més dels diputats que estan empresonats.

Es tracta de l'equivalent al 20,7% de la paga extra que els treballadors públics van deixar de cobrar el 2012, i que correspon a 38 dies. La Generalitat té previst retornar el 20% de la paga del 2012 en la nòmina d'aquest abril.
 

 

Ciutadans ha criticat que s'hagi esperat pràcticament a l'acabament del termini legal per a la convalidació, ja que el bloc independentista ho ha posposat diverses setmanes.

El ple de la cambra ha fet aquesta votació després que el passat 5 d'abril es retirés de l'ordre del dia a petició de JxCAT, ERC i la CUP, en considerar que el govern espanyol havia de comparèixer per defensar el decret perquè era qui l'havia signat en aplicació del 155 i que el català no podia fer-ho.

En un informe els lletrats del Parlament van acreditar que es podia dur a terme el debat sense presentació a la cambra. Tot i assegurar que el reglament ho especifica, van determinar que l'Estatut no hi obliga i que de no convalidar-se el decret del 155 es "podria infringir" el dret dels diputats.  

 

Així doncs el punt ha tornat a l'ordre del dia i ha tirat endavant. Cs, PSC, CatECP i PP han criticat que el govern de JxSí no hagués pagat fins ara aquest 20% pendent i, també en el cas de la CUP, que no s'hagi calendaritzat encara el retorn de les pagues del 2013 i el 2014.

JxCAT i ERC han reconegut aquest deure pendent i s'han mostrat molt crítics amb l'aplicació del 155.         

ARXIVAT A:
Article 155Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut