Barcelona

El Parlament aprova demanar el tancament del CIE de Barcelona

La proposta de tancar els centres d'internament d'estrangers s'ha aprovat amb els vots a favor de CiU, ERC, ICV-EUiA, el PSC i la CUP, mentre que Ciutadans i el PP s'hi han oposat

RedaccióActualitzat

El Parlament s'ha pronunciat avui a favor del tancament del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona i la resta de centres que hi ha l'Estat. El ple insta la Generalitat perquè pressioni el govern espanyol en aquest sentit i perquè acabi amb pràctiques racistes per part de la policia a Catalunya.

La proposta s'ha aprovat amb els vots de Convergència i Unió, Esquerra Republicana, Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa, el PSC i la CUP. Ciutadans i el Partit Popular hi han votat en contra. El diputat del PP Sergio Santamaria ha recordat a la resta de la cambra que Catalunya no té competències en política migratòria i posava el CIE de la Zona Franca com a exemple d'infraestructura modèlica.

Després de la votació, Marc Serra, portaveu de la plataforma Tanquem els CIEs, destacava l'aprovació d'aquesta proposta a la cambra catalana: "És històric perquè és el primer parlament que, de manera clara, es posiciona pel tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers i també per un canvi en la política de control migratori". Serra ha qualificat la resolució de "molt valuosa" perquè considera que es pot reproduir en altres comunitats autònomes de l'Estat i així "augmentar la pressió al Ministeri de l'Interior perquè tanqui aquests centres de la vergonya". El ple també ha demanat a la Generalitat que doni ordres als Mossos d'Esquadra perquè no es facin més batudes racistes per localitzar estrangers sense papers.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut