El Penedès passa a ser la vuitena vegueria de Catalunya
El Penedès passa a ser la vuitena vegueria de Catalunya
Barcelona

El Parlament aprova crear la vegueria del Penedès

El vot favorable de JxSí, el PSC, Catalunya Sí que Es Pot i la CUP ha permès que la vegueria tirés endavant després de dotze anys de reivindicacions

Actualitzat

Després de dotze anys de reivindicacions, el Parlament ha aprovat aquest dimecres la creació de la vegueria del Penedès. El vot favorable de Junts pel Sí, el PSC, Catalunya Sí que Es Pot i la CUP, que han sumat 94 vots, ha permès que la vegueria tirés endavant, malgrat els 34 vots en contra de Ciutadans i PP. A més, la cambra ha adaptat la llei perquè la comarca del Moianès, creada fa dos anys, s'inclogui en la vegueria de la Catalunya Central.

El dictamen aprovat crea la vegueria del Penedès, que passa a ser la vuitena vegueria i que està composta per les comarques de l'Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l'Anoia, excepte vuit municipis que queden dins la vegueria de la Catalunya Central: Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, els Prats de Rei, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera i Veciana.

Aquesta iniciativa l'havien reclamat des de feia dotze anys els integrants de la Plataforma per una Vegueria Pròpia, el president de la qual, Fèlix Simón, ha celebrat davant dels mitjans que avui "s'ha fet justícia", i ha reivindicat que el Penedès és la primera regió que es converteix en vegueria "per la voluntat dels seus ciutadans".

A més, amb l'aprovació d'aquest dictamen, el Parlament també ha adaptat la llei de vegueries a la comarca del Moianès, que va ser aprovada per la cambra catalana l'abril del 2015, després d'una consulta ciutadana, i que ara queda definitivament incorporada a la vegueria de la Catalunya Central.

Anar al contingut