La mesa del Parlament reunida (ACN)
La mesa del Parlament reunida (ACN)

La mesa del Parlament encarrega un informe jurídic sobre la suspensió dels diputats

Actualitzat

La mesa del Parlament ha decidit encarregar un informe als serveis jurídics de la cambra sobre la suspensió dictada pel jutge Llarena de sis diputats independentistes processats per rebel·lió. Ha estat en una reunió que ha durat més de dues hores.

El debat que es planteja és si cal aplicar automàticament la suspensió dictada pel jutge o cal sotmetre-la a la votació del ple i que siguin els 135 diputats els que hi tinguin l'última paraula.

En plena reunió, ha saltat la notícia sobre l'extradició de Puigdemont. La decisió del tribunal alemany de fer caure el delicte de rebel·lió afegeix un altre interrogant sobre la seva suspensió com a diputat.

Notícia relacionada: Torra sobre la decisió de Llarena: "No demanarem l'acta a cap dels nostres diputats"

La mesa, però, encara no ha rebut la notificació del Suprem:

Ara, hi ha en marxa una junta de portaveus:

 

Cs i el PP ja han defensat que la suspensió és automàtica si així ho estableix una resolució judicial, mentre que la CUP i JxCat asseguren que no és d'aplicació obligatòria i ha de ser el ple qui decideixi.

Per la seva banda, el PSC havia avisa que les decisions del Suprem s'han d'acatar i que "les resolucions judicials no es voten als Parlaments", però també havia proposat que s'encarregués l'informe jurídic. 

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés català
Anar al contingut