Laura Mañà dirigeix "Una mujer olvidada".
Laura Mañà dirigeix "Una mujer olvidada".

El Parlament acull el rodatge de "Una mujer olvidada", el film que retrata la vida de Clara Campoamor

Aquesta setmana els que ocupen les butaques del Parlament de Catalunya no són polítics, sinó actors. I és que acull el rodatge d'"Una mujer olvidada", una "TV movie" que retrata la vida de la diputada Clara Campoamor. El film se centra en la vida de Campoamor des que obté un escó al Congrés dels Diputats fins que aconsegueix que les dones puguin votar a Espanya. La pel·lícula està basada en el llibre escrit pel periodista Isaías LaFuente i és una coproducció de TV3 i Televisió Espanyola.

Actualitzat
"Una mujer olvidada" retrata la vida de la dona que va materialitzar el sufragi universal a Espanya, el 1931. Clara Campoamor, a més, era republicana, liberal, defensora dels drets de la dona, impulsora de la pionera llei del divorci i va ser la primera dona va va ocupar un escó a les Corts, amb la proclamació de la Segona República. Precisament, el film se centra en la vida de diputada des que obté un escó al Congrés dels Diputats fins que aconsegueix que les dones puguin votar a Espanya.

Finalment, la pel·lícula es roda al Parlament de Catalunya, tot i els intents per fer-ho al Congrés dels Diputats. La cambra baixa fa anys que es nega a rodar dins l'hemicicle i només hi va deixar entrar les càmeres durant 48 hores aquest mes de juny als productors de la pel·lícula "23F".

Dirigida per Laura Mañà, coproduïda per TV3 i Televisió Espanyola, "Una mujer olvidada" està basada en el llibre del periodista Isaías Lafuente que porta el mateix nom i està protagonitzada per Elvira Minguez, Mònica López, Antonio de la Torre, Fermí Reixach, Pep Cruz, Montserrat Carulla i Manel Barceló, entre d'altres.
Anar al contingut