El Park Güell tornarà a cobrar entrada i reduirà l'aforament a la meitat

La falta de turisme ha fet que molts barcelonins, que evitaven les aglomeracions, hagin recuperat aquest parc de Gaudí

Redacció / AgènciesActualitzat

Després del confinament i amb la desescalada, sense turistes, molts barcelonins s'han retrobat amb el Parc Güell.

Obra modernista d'Antoni Gaudí, és un dels llocs més visitats de la ciutat. És precisament per això, per evitar les aglomeracions que s'hi formaven, que molt ciutadans no hi anaven.

Però ara, la falta de turistes ho ha canviat.

A partir de dimecres es tornarà a cobrar entrada, amb franges reservades per als barcelonins de 6 a 9.30 del matí i de 8 a 11 del vespre.

I ja no es veuran les cues que es formaven per entrar-hi.

L'aforament es reduirà en un 50%. Ho ha anunciat el primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni.

"Passarem dels 9 milions de visitants cada any, a 4,5. Per què? Per millorar la seguretat sanitària i per millorar la qualitat de la visita."

Ara es passarà a un màxim de 1.400 persones per hora, que s'aplicarà a tota la zona monumental. Hi podran seguir entrant de franc els que tinguin la targeta Gaudir Més, i excepcionalment durant l'estiu es podrà ensenyar també el carnet de biblioteques.

Els barcelonins han recuperat el Park Güell després del confinament
Els barcelonins han recuperat el Park Güell després del confinament

S'ampliarà la zona d'aforament: passarà d'1'7 hectàrees a 12, la totalitat de la Zona Monumental del Park Güell, declarada Patrimoni de la Humanitat.

Hi haurà nou accessos, quatres dels quals seran exclusius per al veïnat.

S'hi podran fer algunes activitats esportives; els dijous del juliol es faran concerts del MUHBA i els divendres de l'agost s'hi faran concerts de Música dels Parcs.

Segons l'Ajuntament, com a part del projecte BCN Safe City, el parc obtindrà els segells Global Safe Site Excellence i el Safe Tourism Certified, un distintiu de l'Institut per la Qualitat Turística Espanyola que certifica espais turístics que han implantat amb èxit el sistema de protocols de seguretat.

Vista del Park Güell, en una fotografia cedida per l'Ajuntament de Barcelona
Vista del Park Güell, en una fotografia cedida per l'Ajuntament de Barcelona

A més, fa poc, el Park Güell s'ha adherit al certificat Biosphere, que acredita les bones pràctiques en turisme responsable i sostenible de l'activitat, garantint un equilibri econòmic, sociocultural i mediambiental per tenir cura de l'entorn.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut