Massot, després de rebre el Premi d'Honor de mans de Muriel Casals.
Massot, després de rebre el Premi d'Honor de mans de Muriel Casals.
Barcelona

El pare Massot defensa la llengua catalana en rebre el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

El monjo de Montserrat i lingüista mallorquí Josep Massot demana una "protecció especial" per al català a les Illes i el País Valencià en l'acte de lliurament del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, aquest dimecres al vespre.

RedaccióActualitzat
El Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2012, el monjo i lingüista mallorquí Josep Massot, s'ha mostrat "preocupat" per la situació de la llengua catalana en tots els territoris on aquesta es parla i ha llançat missatges als governants de les Illes Balears, País Valencià i Catalunya.

A l'acte de lliurament del guardó que atorga anualment Òmnium Cultural, Massot ha reivindicat la unitat del català en uns moments "especialment difícils" a les Illes Balears i el País Valencià, però també a Catalunya, on ha apuntat que les retallades en cultura poden "desfer" una infraestructura treballada durant dècades.

Massot s'ha "solidaritzat" en el seu discurs amb tots aquells que intenten aconseguir que el president balear, José Ramón Bauzá, "faci marxa enrere" amb les seves mesures "clarament lesives" contra el català, una llengua que, segons el seu parer, "necessita una protecció especial i no posa en perill a llengües més consolidades i conegudes". En un sentit similar, el lingüista també ha demanat un "esforç" al president valencià, Alberto Fabra, per defensar "la llengua pròpia del País Valencià", portada allà per Jaume I per ser un "vehicle de comunicació" amb altres terres que "haurien de ser germanes i no rivals".

El flamant Premi d'Honor també ha criticat el govern de CiU a la Generalitat, en considerar que les retallades en cultura poden arribar a "desfer" una infraestructura treballada durant "dècades". Massot ha afirmat que "la crisi ha tingut uns efectes clarament negatius en el sector del llibre i les revistes" i ha afegit que "si les administracions i la societat civil no s'esforcen per defensar els èxits d'aquestes últimes dècades, es pot retrocedir a uns extrems dels que mai no podríem recuperar-nos".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut