Rubí

El pare del nen mort el 17A: "No he pogut fer el dol perquè he començat a saber coses"

Alguns familiars de les víctimes dels atemptats del 17A demanen canvis en els protocols i una comissió d'investigació per aclarir els fets

Anna TeixidorActualitzat

Setze persones van perdre la vida en els atemptats de Barcelona i Cambrils: 14 a la Rambla, una a l'avinguda Diagonal durant la fugida del conductor de la furgoneta, i una a Cambrils.

Dos anys després, familiars de víctimes mortals i supervivents continuen amb ferides físiques, però també amb el dol i l'impacte que els van suposar els atemptats.

Alguns d'ells són crítics amb la gestió que n'ha fet el govern i lamenten que, finalment, no hi hagi hagut una comissió d'investigació a Madrid.

Hem estat amb una família de Rubí que hi va perdre un fill de 3 anys. Tot i el temps que ha passat, estan lluny de tornar a la normalitat. Un procés que, segons els psicòlegs, pot durar anys.

Paquita Espinola, àvia d'en Xavi:

"Encara que hagin passat dos anys, penso que no n'ha passat ni un. Te n'adones que no hi és i ho has d'acceptar, t'hi posis com t'hi posis... És un buit molt gran, el que et deixa."

 

 

La família del Xavi després d'aquest temps encara té clavades les imatges d'aquella tarda del 17 d'agost.

Paquita Espinola:

"A vegades els amics em diuen que això no pot seguir així. No surto de casa perquè aporto tristesa. Ho he d'acceptar, però em costa, i li demano a Déu que això no passi més. Destrossa famílies. Casa meva està destruïda i els meus fills també, en el bo i en el dolent. El meu fill no podrà anar-se'n mai d'aquí."

La família Martínez creu que el protocol que s'aplica quan hi ha un atemptat s'ha de modificar. Asseguren que el tractament psicològic que han rebut va arribar tard, i que només es va circumscriure als pares i els avis, però que tota la família està profundament afectada.

Javier Martínez, pare d'en Xavi:

"Vaig veure que passaven mesos i ningú feia res, vaig començar a parlar amb el govern de Catalunya i després amb el de Madrid, vaig parlar amb el jutge, amb el ministre, per dir-li que no ho fan bé i que han de canviar el protocol. Encara espero respostes. No he pogut fer el dol perquè he començat a saber coses; et neguen moltes coses i et neguen una comissió d'investigació. Per què no la volen fer? No ho entenc. No m'han dit res, no em contesten."

El pare, que lluita per saber qui hi havia al darrere dels atemptats, lamenta que, finalment, no hi hagi hagut una comissió d'investigació al Congrés dels Diputats de Madrid per aclarir els fets.

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut