Tarragona

El pare del nadó ingressat va ser investigat per maltractaments a un altre fill

El nadó ingressat al Joan XXIII de Tarragona amb signes de maltractament continua a l'UCI en estat greu

RedaccióActualitzat

El pare del nadó d'un mes ingressat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona ja va ser investigat per maltractaments a un altre fill, fruit d'una relació anterior.

El noi va acudir el 2017 a un centre hospitalari amb el nadó i, davant les sospites de maltractament, el centre va activar el protocol. Aleshores, la DGAIA i els Mossos d'Esquadra van actuar en el cas, però la investigació no va poder determinar si les lesions eren accidentals o provocades, i el cas va quedar arxivat.

Malgrat tot, mentre va durar la investigació li van retirar la custòdia del menor, segons ha informat el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Aquest dimecres passat el noi va acudir al Joan XXIII amb el seu segon fill i el centre va tornar a activar el protocol.

En aquesta ocasió, els Mossos van detenir el noi i la mare del nadó, veïns de Montblanc. Aquest dissabte han passat a disposició judicial a Tarragona.

La DGAIA ha iniciat els tràmits per personar-se com a acusació particular.

 

Maltractaments de menors

Fa un mes, un nadó de dos mesos va ingressar en estat greu a la unitat de cures intensives de l'Hospital Vall d'Hebron per una pallissa del seu pare. El nen va acabar morint.

L'any passat, els hospitals van fer 714 avisos en l'àmbit hospitalari per possibles maltractaments de menors.

La Generalitat té actualment 9.000 menors tutelats.

ARXIVAT A:
Menors
Anar al contingut