Madrid

El pare de Marta del Castillo demana a Zapatero que restableixi la cadena perpètua

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha rebut aquest dimarts a La Moncloa el pare de Marta del Castillo, la noia de 17 anys que va desaparèixer fa un mes a Sevilla. Antonio del Castillo ha demanat al cap de l'executiu que reaparegui la condemna de la cadena perpètua encara que els casos es revisin al cap d'uns anys de presó.

Actualitzat
El president del govern espanyol no s'ha mostrat partidari que els condemnats per determinats delictes acabin complint la pena de manera íntegra fins als 30 anys. Antonio del Castillo ha explicat que Zapatero creu que aquests 30 anys ja són com una cadena perpètua.

Durant una hora i mitja, el pare de la noia i el portaveu de la família han expressat el malestar per les condemnes que podrien recaure sobre els detinguts per la mort i desaparició de la seva filla. Segons ells, podrien ser insuficients.

El pare de Marta del Castillo ha reclamat que, si cal, es modifiqui la Constitució, tal com es vol fer per garantir la igualtat de sexes pel que fa a la descendència reial. Així, Antonio del Castillo ha argumentat  que "els espanyols podem dormir igual si ens governa un rei o una reina, però no dormim igual si ens falta un fill a casa".

Els efectius de les forces i cossos de seguretat de l'Estat busquen el cos de Marta del Castillo des de l'autoinculpació d'un dels detinguts per aquest cas -excompany de la noia-, que va donar detalls del crim. La recerca es fa al riu Guadalquivir, en un llarg tram de la província de Sevilla i de Cadis.
Anar al contingut