Los Angeles

El pare de Britney Spears renuncia a ser-ne tutor a condició que se'n designi un altre

El nou advocat de la cantant ha demanat la revisió dels comptes que gestiona el pare per demostrar si hi ha hagut abús i malbaratament

Actualitzat

Britney Spears se n'ha sortit, en part, i deixarà d'estar tutelada pel seu pare. Jamie Spears, pare de la cantant, ha renunciat a ser el seu tutor legal i així ho ha comunicat al jutjat aquest dijous. Ara cal veure qui assumirà la gestió de la fortuna i la vida de l'estrella nord-americana.

Durant 13 anys Jamie Spears ha controlat tots els aspectes de la vida de la seva filla que va acabar anant als tribunals, on ha mantingut una llarga batalla. La seva família li gestiona tot el patrimoni des del 2008, quan la cantant va tenir problemes de salut mental, es va divorciar i va perdre la custòdia de les seves dues filles.

La decisió de Jamie Spears s'ha presentat al Tribunal Suprem de Los Angeles, el mateix on es va fer el judici fa unes setmanes i que va determinar que el pare mantenia la custòdia de l'artista. Ara, Jamie Spears accepta retirar la tutela sense fixar cap data amb la condició que la custòdia de la seva filla estigui en mans d'algú altre.

La revisió del cas va permetre la cantant contractar un advocat, Mathew Rosengart, ja que fins ara havia estat representada per un lletrat designat. El darrer va dimitir després que el New York Times l'acusés de treballar a favor dels interessos del pare i d'haver-se emborsat 3 milions de dòlars amb el cas.

Matthew Rosengart, el nou avocat de la cantant vol revisar els comptes

La nova empenta que ha donat el defensor de la cantant ha estat un pas més en aquest litigi, tot i que Jaimie Spears diu que no hi ha més raó per la seva dimissió que la pressió pública i  "atacs injustificats contra ell que no convenen als interessos" de la seva filla.

Jaime Spears ha declarat que ja tenia intenció d'abandonar la tutela abans que la seva filla contractés Rosengart i assegura que treballarà amb "la cort i el nou advocat per preparar una transició ordenada".


Revisió dels comptes

L'advocat Mathew Rosengart ha celebrat la notícia com una victòria però abans ha demanat una revisió dels comptes de Britney.

"Esperem continuar la nostra enèrgica investigació sobre la conducta del senyor Spears i d'altres, durant els darrers 13 anys, mentre recollia milions de dòlars de l'herència de la seva filla."

Després de la decisió desfavorable del tribunal aquest juliol, la cantant va anunciar que no tornaria a actuar mentre estigués sota la tutela del pare, un element més de pressió per desfer-se del control del seu progenitor.

En la seva declaració del mes de juny, Britney va denunciar que "aquesta tutela està pagant el sou de molta gent."

De fet, l'anunci de retirada de Jaimie Spears l'ha fet acompanyat dels atacs contra la mare de la cantant, Lynne Spears, de la qual es va divorciar el 2002 i que l'1 de juliol en la presentació de la demanada va declarar a favor de Britney.

"Ara, i en els últims anys, la persona tutelada és capaç de cuidar de sí mateixa, i, de fet, dins dels paràmetres de la tutela, ha guanyat literalment milions de dòlars com a celebritat internacional."

El pare al·lega que mare i filla tenen molt poc contacte i que ell va assumir la custòdia en un moment en què Britney estava en crisi.

Però la defensa destaca que pocs anys després la cantant tornava als escenaris, ha publicat diversos discs i ha ingressat milions de dòlars en l'espectacle que entre el 2013 i el 2017 va protagonitzar a Las Vegas.

Suport dels fans de la cantant durant el judici per la custòdia a Los Angeles (Reuters)



Denuncia per abús de poder

La relació entre la cantant i el seu pare no és bona. De fet, Britney ha insistit diverses vegades que a banda de voler acabar amb la tutela del seu pare també el vol demandar per abús de poder.

En l'últim judici per la custòdia Spears va definir la tutela com "abusiva" i "absurda" i va acusar el seu pare, entre altres coses d'haver-li fet prendre liti contra la seva voluntat i prohibir-li tant casar-se com treure's el DIU que porta i que l'impedeix tenir fills.

L'any 2014, Spears ja es va oposar que el seu pare continués sent el seu tutor legal i va declarar tenir-li por pels problemes amb l'alcohol i el control excessiu.

La cantant que té més de 31milions de seguidors ha trobat en tot aquest procés el suport dels seus fans incondicionals, que fan campanya a favor amb l'etiqueta #FreeBritney, Britney lliure, i també de companys del món artístic com Madonna.

 

Patrimoni de 50 milions d'euros

El patrimoni de Britney Spears, calculat en més de 50 milions d'euros, el gestiona Jamie Spears conjuntament amb Bessemer Trust, una empresa d'assessorament financer.

El novembre la filla ja va intentar sense èxit que el pare perdés el control sobre el seu patrimoni, i el febrer un jutjat va negar al pare tenir més control en detriment de Bessemer Trust.

La tutela sobre la vida personal no l'exerceix el pare des del 2019, quan hi va renunciar i es va nomenar una advocada, Jodi Montgomery, com a tutora personal. Encara que es faci efectiva la retirada total de Jaimie Spears, Montgomery continuara com a tutora en els aspectes mèdics de la cantant.

El futur de la tutela sobre la cantant es dedicirà, en seu judicial, a finals de setembre.
 

ARXIVAT A:
MúsicaDrets humansJudicialEstats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut