Pla mitjà de cotxes intentant arribar a l'aparcament del pantà de Santa Fe. Imatge de l'11 d'octubre del 2020. (Horitzontal)
Pla mitjà de cotxes intentant arribar a l'aparcament del pantà de Santa Fe. Imatge de l'11 d'octubre del 2020. (Horitzontal)

El Parc Natural del Montseny rep una afluència massiva de visitants aquest pont

ACN Montseny.-El Parc Natural de Montseny ha patit, des de l'aixecament del confinat, un elevat increment de visitants. Aquest matí de diumenge, en ple pont de la Hispanitat, pràcticament tots els aparcaments habilitats eren plens i, en casos com el de Santa Fe, fins i tot resultava impossible arribar-hi. Els mateixos visitants reconeixien estar sorpresos de l'elevada afluència. "Sembla que tots hem pensat el mateix", deia a l'ACN Alejandro Sandino, veí de Castellbisbal. El nou episodi de massificació coincideix amb la posada en marxa de mesures per contenir l'auge, per part dels ajuntaments pels quals transcorre el parc natural i l'organisme gestor, la Diputació de Barcelona.

L'alcaldessa del Montseny, Núria Masnou, explicava a l'ACN que al Parc Natural està arribant "més gent de la que podem absorbir". Davant d'aquest fet, els municipis pels quals transcorre han optat per sumar esforços i conjuntament amb la Diputació de Barcelona, gestora del Parc, emprendre mesures per afrontar la massificació. I és que, segons denuncia Masnou, el problema és l'incivisme d'alguns visitants, que s'estacionen incorrectament, circulen a velocitats elevades i deixen la brutícia a la zona.Des dels ajuntaments, explica Masnou, no volen haver de restringir els accessos, però recorda que s'ha de salvaguardar la flora i la fauna de l'indret. De moment, ja s'ha optat per restringir, els caps de setmana, l'accés motoritzat al Pla de la Calma.En paral·lel, s'ha incrementat la presència dels guardes forestals, malgrat que a hores d'ara no tenen règim sancionador; s'ha augmentat la senyalització per impedir que els vehicles s'estacionin malament; i s'han col·locat informadors en punts estratègics. Alhora, s'ha demanat als Mossos que incrementin els controls. "Sap greu que les solucions siguin les sancions, però cal posar control", diu la batlle.Ple pel PontAquest diumenge, en ple pont, aparcar en aparcaments com el de Collformic o del Pantà de Santa Fe era impensable. A banda, tot i les noves mesures, en algunes zones del parc hi havia vehicles mal estacionats que obligaven a envair el carril contrari o, fins i tot, generaven grans col·lapses. Arribar al Pantà de Santa Fe era pràcticament impossible.Els mateixos visitants reconeixien estar sorpresos. "Pensàvem que la gent marxaria pel pont, però ha estat una passada quan hem vist tants cotxes", explicava Berni Orozco, visitant al parc. També en Xavier Avinyó reconeixia que "amb les previsions del temps no esperàvem trobar-nos tanta gent". Per la seva part, Raul Acevedo justifica l'afluència massiva a la barreja de "senderistes i gent que surt a buscar bolets". D'altres com l'Alejandro Sandino lamentaven que amb tanta gent la majoria "no opti per la mascareta".

Anar al contingut