Imatge d'arxiu de Jordi Turull i Marta Rovira al Parlament (ACN)
Imatge d'arxiu de Jordi Turull i Marta Rovira al Parlament (ACN)

El paper de Rovira i Turull, nucli dur de l'organització política de l'1-O

La celebració del referèndum de l'1 d'Octubre va ser possible per la implicació de la societat civil i per la unitat dels partits independentistes

L'1 d'octubre va ser un èxit de mobilització de la societat civil, però al darrere hi havia una organització política que, en paraules de Jordi Turull, la va canalitzar.

Després de les primeres hores en què es comprova com l'estat espanyol està disposat a paralitzar les votacions sigui com sigui, el govern segueix amb preocupació com es desenvolupa la jornada. L'epicentre polític es concentra al Palau de la Generalitat, des d'on el president i els consellers, i també l'anomenat "estat major", preparen una compareixença per donar a conèixer els resultats del referèndum d'independència, declarat il·legal per l'Estat.

Marta Rovira i Jordi Turull, el nucli dur de l'organització política, es treuen protagonisme, però la seva mà esquerra i bona sintonia va facilitar que les tensions i preocupacions de l'1-O quedessin en un segon pla davant els resultats de les votacions.

"No vam defugir ni cap responsabilitat ni cap decisió. Com que hi havia un nivell de confiança brutal, els temes que li arriben a ella a mi ja em semblaven bé, i els que m'arribaven a mi, també. És en confiança que pots avançar", recorda Turull en aquest reportatge que recull què va fer el govern l'1-O:

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàMarta RoviraJordi Turull
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut