El paper de cada un dels acusats en el judici del procés, segons la Fiscalia

Actualitzat

Duríssim informe final de la Fiscalia al judici del procés. El ministeri públic considera que el procés sobiranista va ser un cop d'estat, situa Oriol Junqueras com el motor de la rebel·lió, i Jordi Sànchez i Jordi Cuixart com els amos i senyors de l'ordre públic durant el 20S, en un episodi que qualifiquen d'estat d'excepció "de facto".

Durant tot el matí, han anat desgranat les seves conclusions finals. A continuació el que han dit els fiscals sobre el paper que han tingut cada un dels acusats:

Oriol Junqueras (la Fiscalia li demana 25 anys de presó per rebel·lió i malversació)

Javier Zaragoza: "El processat Junqueras és un dels promotors més importants de l'execució d'aquests fets delictius. Crec que és el motor principal de la rebel·lió, que va anar empenyent des de fa molt temps perquè aquesta situació arribés a produir-se."

 

Joaquim Forn (la Fiscalia li demana 16 anys de presó per rebel·lió i malversació)

Zaragoza: "Coneixia perfectament que aquestes resolucions del Tribunal Constitucional s'havien dictat i que avançar en el desenvolupament fins a culminar amb la celebració del referèndum era una actitud delictiva des del primer moment fins al final."


Jordi Turull (la Fiscalia li demana 16 anys de presó per rebel·lió i malversació)

Consuelo Madrigal: "El senyor Turull va batre rècords de velocitat per aconseguir en el termini de 3 dies hàbils el finançament per a aquesta campanya."


Josep Rull (la Fiscalia li demana 16 anys de presó per rebel·lió i malversació)

Jaime Moreno: "Va passar com a membre d'un govern per una escola per animar i agrair a les persones que impedirien l'endemà el compliment de les forces i cossos de seguretat. No és d'estranyar perquè Puigdemont ja ho havia fet en un dels col·legis on hi van haver més problemes, el Col·legi Verd."

 

Raül Romeva (la Fiscalia li demana 16 anys de presó per rebel·lió i malversació)

Moreno: "Raül Romeva, amb Oriol Junqueras i amb Turull, fan una roda de premsa en un centre de comunicació preparat per Mediaset on van presentar les urnes."


Dolors Bassa (la Fiscalia li demana 16 anys de presó per rebel·lió i malversació)

Moreno: "Em pregunto: ¿Hi pot haver una crida més gran que el 20 de setembre es personi als despatxos, saludi tres detinguts, faci un tuit "defensem la democràcia i el mandat dels catalans"? Altre cop la voluntat pròpia per sobre de la llei."

 

Carme Forcadell (la Fiscalia li demana 17 anys de presó per rebel·lió i malversació)

Moreno: "Va ser requerida fins a set vegades sense èxit pel Tribunal Constitucional. Va ser l'autèntic bastió perquè des de la mesa el Parlament aprovés les normes per donar cobertura malgrat que el Tribunal Constitucional les anava suspenent i anul·lant una a una."


Jordi Sànchez i Jordi Cuixart (la Fiscalia demana 17 anys de presó per rebel·lió i malversació per a cadascun)

Zaragoza: "El que és anormal i excepcional és que dos senyors es convertissin en els amos de l'ordre públic en aquest moment a Barcelona, dels quals depenien els Mossos i la resta. Ells manejaven els concentrats i eren els que impartien ordres als Mossos d'Esquadra, com ha quedat demostrat."

Moreno: "Fins i tot Sànchez va negociar l'entrada d'aquests detinguts, com ens van comentar els testimonis: 'No poden passar amb manilles, no poden passar en cotxe, han de passar per on jo dic...'"

ARXIVAT A:
Judici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut