Ciutat del Vaticà

El papa reclama més serietat a l'hora de celebrar casaments i concedir anul·lacions matrimonials

El papa considera que "el casament i la família són institucions que han de ser defensades davant de qualsevol equívoc" i reclama que els temes relacionats amb aquestes institucions es tractin amb "més serietat". Segons Benet XVI, és necessari que l'Església vigili més tant a l'hora d'autoritzar bodes com a l'hora de concedir anul·lacions matrimonials.

Actualitzat
El papa de Roma assegura que el matrimoni és un "sagrament únic" que s'ha de "respectar" i per això reclama que la formació dels futurs esposos es faci amb "cura" i que abans d'oficiar la cerimònia es comprovi la veritable "convicció sobre els compromisos irrenunciables del sagrament matrimonial". Segons Benet XVI, en la majoria d'ocasions els cursos i els exàmens prematrimonials es veuen només com un "simple formulisme", una pràctica que cal eradicar perquè el matrimoni és un compromís "únic i indissoluble".

Ratzinger es mostra convençut que "només hi ha un tipus de casament", que està "constituït pel vincle jurídic real entre un home i una dona, un vincle que es recolza en la vida i l'amor", i defensa que cal vigilar molt a l'hora de concedir el permís matrimonial o l'anul·lació perquè "està en joc el dret natural de les persones".

A més, el papa remarca que per admetre una parella en el matrimoni s'ha de tenir clar que s'ha de celebrar "com ensenya l'Església" i amb "plena convicció" del que s'està fent per evitar que "els impulsos emotius o les raons superficials portin a assumir responsabilitats que no podran portar a terme com cal".

D'altra banda, Benet XVI també demana que l'Església transmeti com cal "l'essència del matrimoni" i que només concedeixi les anul·lacions quan s'estigui al cent per cent convençut "que ha fracassat" per no caure en "la temptació de transformar les faltes simples de la parella en la seva vida conjugal en defectes de consens".
Anar al contingut