Joan Josep Omella
Joan Josep Omella

El papa fa cardenal l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella

Omella té menys de 80 anys i, per tant, tindrà dret a vot en cas de la celebració d'un conclàve

RedaccióActualitzat

El papa crearà cinc nou cardenals, entre ells l'arquibisbe de Barcelona, Joan Josep Omella.

El Vaticà ha anunciat que el 28 de juny celebrarà un Consistori per crear els nous cardenals. El 29 de juny, quan se celebra la festa de Sant Pere i Sant Pau, es farà la missa amb els nous cardenals.

A més d'Omella, els nous cardenals seran l'arquebisbe de Bamako, a Mali; el bisbe d'Estocolm, a Suècia; el vicari apostòlic de Pakse, a Laos, i el bisbe auxiliar de San Salvador. Tots ells menors de 80 anys i, per tant, considerats electors en cas de la celebració d'un conclàve.

Es tracta així del quart consistori celebrat per Francesc, després de l'últim, el 19 de novembre, quan va nomenar tretze nous cardenals amb dret a vot i quatre emèrits, més grans de 80 anys.

Joan Josep Omella va néixer al Matarranya l'abril del 1946 , va ser nomenat arquebisbe de Barcelona pel Papa Francesc el 6 novembre del 2015 i va pendre possessió del càrrec 6 setmanes després coincidint amb el dia de Sant Esteve, quan va substituir el cardenal Lluís Martínez Sistach. 

És membre de la Comissió de Pastoral Social de la Conferència Episcopal Espanyola des del 1996. Del 2002 al 2008 en va ser el president, càrrec pel qual va tornar a ser elegit l'any 2014. 

Omella s'ha mostrat clarament en contra de l'avortament fins i tot en els casos de violació, on proclama que el més importat és la creació.

ARXIVAT A:
EsglésiaReligió
Anar al contingut