El papa arriba a la plaça de Sant Pere del Vaticà per a la seva audiència setmanal (Reuters)
El papa arriba a la plaça de Sant Pere del Vaticà per a la seva audiència setmanal (Reuters)
L'Havana

El papa Francesc visitarà Cuba al setembre

La visita serà la tercera d'un pontífex a l'illa i estarà carregada de simbolisme en plena represa de les relacions entre els Estats Units i Cuba

Actualitzat

El Vaticà ha confirmat que el papa Francesc viatjarà a Cuba al setembre. Serà una parada en el viatge que farà als Estats Units, on visitarà també per primer cop Washington, Nova York i Filadèlfia.

La visita serà la tercera d'un pontífex a l'illa i estarà carregada de simbolisme en plena represa de les relacions entre els Estats Units i Cuba. El viatge servirà per tancar la tasca mediadora que ha dut a terme entre l'Havana i Washington, després d'erigir-se com un dels interlocutors clau durant els divuit mesos de negocacions previs a l'anunci, el desembre passat, de la normalització de relacions entre els americans i cubans.

Des de Cuba, per cert, ja han explicat que la visita serà memorable i que rebrà la més càlida hospitalitat. 

La UE reprèn el diàleg amb Cuba sobre els drets humans

En la mateixa línia, la Unió Europea ha anunciat que reprèn el diàleg amb l'illa, suspès des del 2011. 

"La UE i Cuba reprendran el diàleg polític i obriran diàleg estructural sobre els drets humans des del primer de juny", ha anunciat Mogherini durant una conferència de premsa conjunta amb el canceller cubà Bruno Rodríguez, que és de visita a Brussel·les.

Anar al contingut