El Papa Francesc, al Vaticà
El papa Francesc, al Vaticà (Reuters)

El papa Francesc visita per sorpresa una botiga de discos de Roma

Els propietaris de Stereosound, a la zona del Panteó de Roma, asseguren que el papa és un antic client que ha beneït el local, reformat fa poc

Actualitzat

Un Fiat 500 de color blanc passejant-se pels carrers cèntrics de Roma no hauria de ser notícia. Però, en veure'l de prop, molts ciutadans, turistes i curiosos van apropar-s'hi per comprovar que qui hi anava i estava a punt d'entrar en una botiga de discos en ple centre, prop del Panteó, era el papa Francesc.

El pontífex, amant de la música clàssica, "va escapar-se" del Vaticà durant una estona per visitar uns vells amics, els propietaris de Stereosound, una botiga de discos de la ciutat. Francesc en va sortir amb un CD, com a obsequi.

La visita havia de ser privada, però el periodista Javier Martínez-Brocal va topar amb la insòlita escena, la va capturar i va compartir-ho a les xarxes:


Francesc va ser a l'establiment durant poc més de deu minuts. I un portaveu del papa va explicar que s'hi havia arribat per beneir la botiga, que feia poc que s'havia reformat.

Els propietaris van explicar també que s'havien fet amics del papa anys enrere, quan era el cardenal Jorge Mario Bergoglio, arquebisbe de Buenos Aires.

Quan van escollir-lo papa, ells el van anar a saludar i els va prometre que hi aniria. Des de llavors encara no ho havia fet, "però ara ja ha complert la seva promesa", segons han dit.


Els propietaris de la botiga -que té al seu aparador vinils de Maria Callas, Oasis i Pink Floyd- no van voler explicar si el papa va comprar algun disc o no, però sí que van reconèixer que el disc que li havien regalat era de música clàssica.

Mentre el papa era a dins, fora la botiga s'hi va aplegar una petita multitud disposada a filmar-ne la sortida amb els mòbils. Eren majoritàriament joves que feien broma sobre quin tipus de música li podria interessar al papa: Un disc de Maneskin? Un disc d'Adele?

 

 

ARXIVAT A:
Papa FrancescReligióMúsicaCultura
Anar al contingut