El papa Francesc, en una audiència el cap de setmana passat al Vaticà (Europa Press / Evandro Inetti)
El papa Francesc, en una audiència el cap de setmana passat al Vaticà (Europa Press / Evandro Inetti)

El papa Francesc té una infecció respiratòria i haurà d'estar-se ingressat uns dies

El pontífex feia dies que tenia dificultats respiratòries i ha anat a un centre hospitalari perquè li fessin proves

Redacció / AgènciesActualitzat

El papa Francesc passarà uns dies ingressat a l'hospital Agostino Gemelli de Roma per una infecció respiratòria. El pontífex feia dies que tenia dificultats respiratòries i aquest dimecres a la tarda ha acudit al centre hospitalari perquè li practiquessin uns "controls mèdics", segons ha comunicat l'oficina de premsa del Vaticà.

Aquests controls han revelat l'existència d'una infecció respiratòria. La infecció obligarà el pontífex a fer "uns dies de tractament mèdic hospitalari adequat", apunta el Vaticà, que remarca que s'ha descartat que Francesc tingui covid.

Alguns mitjans apunten que al papa se li ha fet un TAC de tòrax i altres proves i, després de saber-ne els resultats, el seu estat de salut no preocupa. A la tarda, el Vaticà s'havia limitat a informar que el papa havia anat a l'hospital "per controls programats anteriorment", però no havia especificat cap motiu.

El diari argentí La Nación ha indicat que, en tornar a la residència de Santa Marta després de l'audiència general dels dimecres, Francesc ha notat punxades al pit. És per això que l'assistent sanitari personal del pontífex, Massimiliano Strappetti, li ha aconsellat anar immediatament a l'hospital.

El rotatiu italià Il Corriere della Sera, cita fonts de l'hospital Gemelli que han informat que Francesc "ha patit problemes cardíacs al final del matí" i, per seguretat, se l'ha traslladat al centre.

A l'agenda del papa per aquest dimecres hi havia prevista una entrevista amb un programa de la RAI que s'ha hagut d'anul·lar. A més, també s'han cancel·lat els actes previstos per als pròxims dos dies. S'espera que aquest diumenge pugui celebrar la missa de Diumenge de Rams.

El papa Francesc, al Vaticà
El papa Francesc, al Vaticà (Europa Press / Evandro Inetti)

"Commogut pels missatges rebuts"

"El papa Francesc es troba commogut pels molts missatges rebuts i expressa l'agraïment per la proximitat i l'oració", assenyala el comunicat.

Francesc, de 86 anys, ja va ser operat a l'hospital Agostino Gemelli el juliol del 2021 per una afecció al còlon. Al cap de deu dies van donar-li l'alta i va tenir una recuperació lenta.

Des d'aleshores, el papa només ha tingut un problema al genoll dret, que l'obliga a caminar amb bastó o a anar en cadira de rodes.

 

ARXIVAT A:
ReligióPapa FrancescVaticà
Anar al contingut