El papa Francesc sortint de l'hospital dins un cotxe i saludant
El papa Francesc ha sortit de l'hospital poc abans de les 11 del matí (Reuters/Remo Casilli)

El papa Francesc surt de l'hospital després d'estar-hi tres dies ingressat: "Encara estic viu"

El papa Francesc estava ingressat des de dimecres per una bronquitis

RedaccióActualitzat

El papa Francesc ha abandonat aquest dissabte l'Hospital Agostino Gemelli de Roma, on estava ingressat des de dimecres per una infecció respiratòria. Quan ha sortit, preguntat pel seu estat de salut, ha respost: "Encara estic viu."

El pontífex, que té 86 anys, ha respost bé als antibiòtics que se li han administrat per tractar la bronquitis que li van diagnosticar.

El portaveu del Vaticà, Matteo Bruni, ha informat que el papa presidirà la celebració del Diumenge de Rams, quan l'Església comença les celebracions de la Setmana Santa, a la plaça Sant Pere, encara que la litúrgia estarà oficiada des de l'altar pel cardenal argentí Leonardo Sandri.

El calendari inclou cerimònies tota la setmana que poden ser físicament esgotadores, com la processó nocturna del Divendres Sant pel Colosseu de Roma.

El degà del Col·legi de Cardenals, Giovanni Battista Re, ha dit que un cardenal ajudarà Francesc durant les celebracions i s'encarregarà de les tasques de l'altar.

Francesc ja va ser operat per una afecció al còlon a l'Hospital Agostino Gemelli el juliol del 2021 . Al cap de deu dies li van donar l'alta i va tenir una recuperació lenta.

Des d'aleshores, el papa només ha tingut un problema al genoll dret, que l'obliga a caminar amb bastó o a anar en cadira de rodes.

ARXIVAT A:
Papa Francesc
Anar al contingut