El papa Francesc somriu durant una visita a l'abril a Hongria
El papa Francesc somriu durant una visita a l'abril a Hongria (Europa Press/Luca Zennaro)
Roma

El papa Francesc, operat amb èxit d'una hèrnia abdominal

El pontífex es va sotmetre aquest dimarts a un TAC i els metges han decidit que calia operar-lo d'urgència

RedaccióActualitzat

El papa Francesc ha superat sense complicacions l'operació d'urgència a l'hospital Gemelli de Roma. L'han hagut d'intervenir per risc d'obstrucció intestinal a causa d'una hèrnia. Se li ha aplicat anestèsia general i es preveu que estarà diversos dies hospitalitzat, segons ha explicat el seu equip mèdic.

La salut del papa, de 86 anys, ha empitjorat durant els darrers dies i l'hèrnia li causa forts dolors a l'abdomen.

Aquest dimarts es va sotmetre a un TAC que va determinar la necessitat d'una operació.

Segons el comunicat del Vaticà, el papa se sotmet a una laparotomia i cirurgia plàstica de la paret abdominal amb pròtesi.


Ja el van operar el 2021 per diverticles

El juliol de 2021, el papa ja va passar per una intervenció quirúrgica al mateix hospital. Se li va extirpar una petita part del còlon per diverticulitis, una malaltia que n'inflama les parets. Aleshores, li van donar l'alta al cap de deu dies.

La recuperació va ser lenta, però en una entrevista recent amb l'agència Associated Press, el pontífex va explicar que li havia tornat a aparèixer.

A finals de març d'aquest any, el van tornar a ingressar durant tres nits a causa d'una "pulmonia aguda". En sortir del centre sanitari va exclamar: "Encara estic viu."

A banda, el papa pateix un problema al genoll dret que no requereix cap operació, però que li dificulta caminar i l'obliga a dur bastó o anar amb cadira de rodes.

 

ARXIVAT A:
ReligióPapa FrancescVaticà
Anar al contingut