El papa Francesc rebrà Pere Aragonès dilluns vinent

Serà a les nou del matí a la biblioteca privada del Palau Apostòlic, on el papa acostuma a rebre els màxims representants institucionals

Actualitzat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, serà rebut en una audiència privada pel papa Francesc dilluns vinent, 6 de novembre. És la segona vegada que un president de la Generalitat és rebut pel pontífex al Vaticà. L'anterior cop va ser quan Jordi Pujol va ser rebut per Joan Pau II, el 1981.

L'audiència la va sol·licitar el president de la Generalitat a finals de juny, després d'una trobada entre Pere Aragonès i l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella.

El president de la Generalitat justificava la petició de la trobada per la proximitat de dos esdeveniments rellevants a Catalunya, com la celebració el 2025 del Mil·lenari de l'Abadia de Montserrat i la culminació de les obres de la Sagrada Família. Alhora, Pere Aragonès posava en relleu les relacions entre les institucions catalanes i el Vaticà.

La resposta de la Santa Seu va arribar al cap d'una setmana, i la trobada finalment es farà dilluns que ve.

L'audiència serà a les nou del matí, a la biblioteca privada del Palau Apostòlic, on el papa acostuma a rebre els màxims representants institucionals.

Artur Mas també va ser rebut en audiència per un papa; va ser Joan Pau II, el 2002, quan Mas era conseller en cap.

A Catalunya, el papa de Roma s'ha reunit amb el president de la Generalitat en dues ocasions. Joan Pau II ho va fer el 1982 amb Jordi Pujol, i Benet XVI, el 2010, amb José Montilla.

ARXIVAT A:
Pere AragonèsPapa Francesc
Anar al contingut