Roma

El papa Francesc diu que els homosexuals "no han de ser jutjats ni marginats"

El pontífex diu que ell no és ningú per jutjar un homosexual però es mostra contrari al "lobby" gai. Ho ha dit a l'avió que el duia de tornada al Vaticà després del seu viatge al Brasil.

RedaccióActualitzat
El papa Francesc ha defensat els homosexuals davant de la discriminació i ha afirmat que "els homosexuals no han de ser jutjats ni marginats", encara que s'ha mostrat contrari al "lobby" gai.

"Hem de ser més germans, el problema és fer lobby, d'aquesta tendència, o de polítics, massons... Aquest és el problema més gran", ha explicat el papa, després de considerar que "en un lobby no tots són bons, però si una persona és gai, busca el Senyor i té bona voluntat, qui sóc jo per a jutjar-la?".  Ho ha dit durant una conversa amb els periodistes dins l'avió que el portava de tornada al Vaticà després del viatge al Brasil, on la setmana passada ha celebrat la Jornada Mundial de la Juventut.

El pontífex ha manifestat que no té res contra els gais i ha apostat per la seva integració dins la societat. No obstant això, també s'ha referit al catecisme universal de l'Església Catòlica que afirma que "mentre l'orientació sexual no és un pecat, sí que ho poden ser els seus actes".

El papa Francesc ha tornat aquest dilluns a Roma, després d'una gira d'una setmana pel Brasil que va culminar amb una gran missa a la famosa platja de Copacabana, a Rio de Janeiro, que, segons els seus organitzadors, va aplegar més de 3 milions de persones.  
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut