El papa Francesc avala els casaments homosexuals: "Tenen dret a una família"
El papa Francesc en l'audiència setmanal, aquest dimecres (Reuters / Guglielmo Mangiapane)

El papa Francesc avala els casaments civils homosexuals: "Tenen dret a una família"

El pontífex defensa les unions entre persones del mateix sexe en el documental "Francesco", que s'ha estrenat a Roma

RedaccióActualitzat

Defensa clara del papa Francesc a favor de les unions civils entre les persones del mateix sexe. El pontífex ha afirmat que tenen dret a casar-se. El papa s'hi refereix en el documental "Francesco", que s'ha estrenat aquest dimecres al festival de cinema de Roma.

El papa hi diu:

"Les persones homosexuals tenen el dret de ser en una família. Són fills de Déu i tenen dret a una família. Ningú n'hauria de quedar expulsat o s'hauria de sentir trist per això".

"El que hem de crear és una llei d'unions civils. D'aquesta manera tenen una cobertura legal."


Quan era arquebisbe de Buenos Aires, l'ara papa es va oposar a la legalització dels matrimonis homosexuals, però va mostrar-se partidari de donar protecció legal als drets de les parelles homosexuals. Ara s'hi ha referit novament, però com a papa.

 Francesc és el primer cap de l'església catòlica que qüestiona el que fins ara era un tabú pel Vaticà. 

 

El papa ha parlat clar sobre les unions civils homosexuals (Reuters / Guglielmo Mangiapane)

 

Segons el biògraf del papa Francesc Austen Ivereigh, aquestes paraules suposen un dels comentaris més clars del pontífex sobre la qüestió dels drets dels homosexuals des que va arribar al papat, el 2013. Ja a l'inici del papat, Francesc va defensar que els homosexuals "no han de ser jutjats ni marginats".

El documental combina entrevistes a personalitats i amics del papa, fragments dels seus discursos o comentaris d'ell. No queda clar en quin moment el papa va fer l'afirmació sobre els homosexuals.

La cinta recull la història personal d'una parella homosexual que afirma que Francesc els va animar a dur els fills a la parròquia, després d'haver-li exposat la seva voluntat de criar els fills com a catòlics. El papa els hauria convençut i també advertit que es mentalitzessin per un rebuig. No queda clar on viu la parella. 

"Francesco" està dirigit pel director nominat als Oscars Evgeny Afineevsky.

El film es va acabar de filmar al juny i s'hi aborden temes com la pandèmia de la Covid-19, el racisme, els abusos sexuals, les guerres de Síria i Ucraïna o la persecució dels Rohignyes. 

ARXIVAT A:
Papa FrancescReligióHomofòbia
Anar al contingut