El papa s'ha trobat amb les monges de clausura carmelites descalces del santuari del Señor de los Milagros (Reuters)
El papa s'ha trobat amb les monges de clausura carmelites descalces del santuari del Señor de los Milagros
Lima

El papa Francesc, a les monges: "No siguin xafarderes que és com ser terrorista"

Aquesta no és la primera vegada que el papa alerta contra les xafarderies comparant el fet de fer-les córrer al de llençar una bomba

Actualitzat

El papa Francesc s'ha dirigit aquest diumenge a les monges a qui ha demanat que no fossin "xafarderes" perquè és com ser "terrorista" ja que "la xafarderia és com una bomba" i que "el millor remei contra la xafarderia és mossegar-se la llengua".

El papa s'ha trobat aquest diumenge en la visita al Perú amb unes 500 monges de clausura del santuari dedicat al Señor de los Milagros regentat per les natzarenes carmelites descalces. Francesc ha demanat a les monges que resessin pels més necessitats i, si podien, els ajudessin.


L'homilia l'ha començat amb una broma:

"Quan les he vist, m'ha vingut un mal pensament: que vostès han aprofitat la visita per sortir del convent i fer una volteta."

 

Després els ha demanat que siguin "pocavergonyes", "que no tinguin vergonya d'apropar al Senyor la miseria dels homes amb l'oració".

"No es pot ser monges contemplatives amb el cor encongit. Les monges encongides són les que han perdut la fecunditat, que no són mares, que es queixen per tot ... i van buscant sempre un "tiquismiquis" per queixar-se."

 

El papa els ha demanat que resin molt per la unitat de l'Església peruana, que ha dit "està temptada de desunió". I s'ha acomiadat dient que L'Església "no les tolera, sinó que les necessita" demanat-los que preguin "pels pastors, pels consagrats, pels que pateixen, pels que fan mal, i pels que exploten els seus germans" i ha afegit seguint el llistat de pecadors, "preguin per mí".

 

Aquesta no és la primera vegada que el papa Francesc alerta contra les xafarderies i les qualifica de "terrorisme". En diverses ocasions ha parlat del perill de fer còrrer xafarderies dient que "poden matar" i comparant-ho amb "una bomba".

ARXIVAT A:
Església
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut