Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
El Vaticà

El papa explica que ha escollit el nom de Francesc perquè aspira a una "Església pobra i per als pobres"

L'endemà de trobar-se amb els cardenals, el papa Francesc ha rebut avui en audiència els periodistes que han cobert informativament el conclave. El papa ha defensat una Església pobra i per als pobres, i ha explicat per què ha triat el nom de Francesc.

RedaccióActualitzat
El papa Francesc vol una Església pobra i per als pobres. És el que ha afirmat davant els milers de periodistes, càmeres de televisió i fotògrafs d'arreu del món que han cobert el conclave en què el van escollir com a successor de Benet XVI.

L'endemà de trobar-se amb els cardenals, el papa Francesc ha rebut en audiència els periodistes que han seguit la seva elecció. En una sala Pau VI plena d'informadors i religiosos, Francesc ha agraït la feina dels periodistes.

La gènesi d'un nom
 
El papa ha explicat com va viure el conclave. Assegura que va comptar amb el suport de l'arquebisbe emèrit de Sau Paulo, el cardenal Claudio Hummes, que el confortava "quan l'assumpte es començava a posar perillós". Francesc explica que Hummes, precisament, va ser qui,  "quan els vots van arribar als dos terços i els cardenals van aplaudir, em va abraçar, em va besar i em va dir: 'No t'oblidis dels pobres'".

Arran d'aquestes paraules de Hummes, el papa, diu, va pensar en sant Francesc d'Assís i en les guerres i no va tenir dubte que triaria el nom d'aquest sant de la pobresa, de la pau i de la defensa de la Creació.
 
Les anècdotes d'un conclave
 
El papa fins i tot s'ha animat a relatar algunes anècdotes del conclave. Entre rialles, Jorge Mario Bergoglio ha explicat que alguns dels cardenals li van demanar que escollís el nom d'Adrià, en honor d'Adrià VI, conegut com el "reformista".
 
Altres cardenals li van proposar el nom de Climent XV per "venjar-se" de Climent XIV, que va suprimir l'orde dels jesuïtes.
 
Missatge a periodistes
 
El papa també ha tingut un missatge per a la seva audiència, els periodistes. Francesc els ha agraït la feina i ha reconegut la dificultat d'informar sobre els fets de l'Església ja "que no són una categoria mundana i per això no són fàcils de comunicar a un públic vast i heterogeni ".
 
El papa ha defensat una comunicació basada en la recerca de "la veritat, la bondat i la bellesa".
 
Benedicció en castellà
 
Jorge Mario Bergoglio, argentí de nacionalitat, ha impartit la benedicció en castellà, un fet gens habitual. El papa s'ha dirigit als presents amb una frase també curiosa: "Molts de vostès no pertanyen a l'Església catòlica i altres no són creients però respectant la consciència de cadascú els dono la meva benedicció sabent que cadascú de vostès és fill de Déu".
 
El papa resarà aquest diumenge el primer àngelus com a pontífex i dimarts oficiarà la missa d'inici del pontificat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut