Roma

El papa es disculpa per haver renyat i picat la mà a una feligresa

"Jo mateix perdo la paciència", ha dit al demanar perdó "pel mal exemple d'ahir"

RedaccióActualitzat

El papa Francesc ha aprofitat aquest dimecres la pregària de l'àngelus a la plaça de Sant Pere per demanar disculpes davant la seva reacció cap a una dona que el dia anterior li va estirar el braç.

La dona esperava a la plaça de Sant Pere després de l'última missa de l'any i, en veure que se li escapava l'oportunitat de donar la mà al papa, el va estirar pel braç. Aquest va reaccionar renyant-la i picant-li la mà.

Aquest dimecres, Francesc ha oficiat la primera missa de l'any a la basílica de Sant Pere del Vaticà. Posteriorment ha acudit al palau apostòlic per resar l'àngelus juntament amb la gent que es trobava a la plaça. Aleshores, ha aprofitat l'ocasió per demanar disculpes públicament:

"Jo mateix perdo la paciència i per això demano disculpes pel mal exemple d'ahir."

 

El papa, durant la pregària de l'àngelus (Reuters/Remo Casill)

 

A l'homilia, el papa s'ha referit "als que són víctimes de la injustícia i l'explotació i no veuen sortida". Els ha dit que Jesús els obre la porta de la fraternitat, "on poden trobar rostres, cors i mans acollidores, on poden compartir l'amargura i la desesperació i recuperar una mica de dignitat".

A la missa ha condemnat amb fermesa la violència, la humiliació i les ofenses que pateixen amb freqüència les dones:

"Les dones són font de vida. Malgrat això, són contínuament ofeses, colpejades, violades, induïdes a prostituir-se i a eliminar la vida que porten en el ventre. Tota violència infligida a la dona és una profanació de Déu, nascut d'una dona."

ARXIVAT A:
EsglésiaPapa Francesc
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut