El Vaticà

El Papa diu que no es deixarà intimidar per rumors i l'opinió dominant

L'Església contesta l'allau de crítiques pels recents casos d'abusos sexuals que han sortit a la llum. Davant l'expectació que ha generat la polèmica, Joseph Ratzinger s'hi ha volgut referir, encara que de manera velada, en la seva homilia del Diumenge de Rams. El dia que obre la Setmana Santa, el Papa ha assegurat que no es deixarà intimidar pels rumors i l'opinió dominant. La jerarquia catòlica considera que està sent víctima d'una campanya anticristiana "radical" i "demencial".

Actualitzat
Els casos de pederàstia entre el clergat catòlic no intimiden el Vaticà. La cúria romana considera que es tracta de casos aïllats i que hi ha una campanya interessada per ferir l'Església. El Papa, amb un to menys contundent, assegura que no es deixarà intimidar per aquest corrent d'opinió ni pels murmuris.

Benet XVI ha presidit en una multitudinària plaça de Sant Pere el ritu que obre la Setmana Santa. En la seva homilia, el pontífex ha fet referència a les denúncies d'abusos sexuals dins l'Església catòlica, encara que de manera velada. El Papa ha dit que Déu dóna valentia a l'home perquè no es deixi intimidar pels rumors i les opinions dominants.

El Papa també ha pregat per tots aquells que cuiden els joves. Benet XVI ha demanat Déu que ajudi els que els eduquen i els protegeixen, en una frase que s'ha interpretat des de Radio Vaticana com un resum dels sentiments de l'Església en aquests temps difícils en què s'enfronta amb la plaga de la pedofília.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut