El papa Francesc aquest divendres al Vaticà

El Papa demana vacunes per a tothom i alerta contra la llei del mercat: "Som al mateix vaixell"

En la seva tradicional benedicció "urbi et orbi", aquest any sense fidels a la plaça de Sant Pere per la Covid, Francesc ha demanat que no imperin les lleis del mercat i que les vacunes arribin als més vulnerables

Actualitzat

El papa Francesc ha instat els que tinguin responsabilitats a garantir la vacuna contra la Covid "sobretot als més vulnerables". Ho ha dit en el seu tradicional missatge de Nadal, que aquest any ha fet a l'interior de la basílica de Sant Pere i sense fidels per la pandèmia.

"En aquest temps d'obscuritat i incerteses apareixen llums d'esperança com la de les vacunes, però perquè aquestes llums portin esperança al món sencer han d'estar a disposició de tots", ha dit Francesc.

"No es pot esperar que els nacionalismes tancats ens impedeixin viure com la veritable família humana que som. No podem deixar que el virus de l'individualisme radical guanyi i ens deixi indiferent als patiments dels altres germans."

El Papa també ha dit que "no ens podem posar els primers abans que els altres". I ha afegit: "Les lleis del mercat i les patents no poden estar per sobre de la llei de l'amor i la salut de la humanitat". En aquest sentit, ha demanat a les empreses i els organismes internacionals que "proposin la cooperació i no la competència, i buscar una solució per a tots, especialment per als més vulnerables i els més necessitats del planeta".

"Davant d'un desafiament que no coneix fronteres, no es poden erigir barreres. Som tots al mateix vaixell."

 

El papa Francesc durant el seu missatge de Nadal (Reuters)
Una imatge de la benedicció d'aquest Nadal al Vaticà (Reuters)

 

Alguns països ja ha començat la vacunació

Francesc ha fet aquesta crida després que països com el Regne Unit i els Estats Units hagin estat dels primers a administrar la vacuna de Pfizer i BioNTech i el mateix dia que a l'Amèrica Llatina ha començat també la vacunació massiva entre el personal sanitari i la gent gran per mirar de contenir la pandèmia. Mèxic i Xile han estat els primers països a vacunar de la Covid en aquest continent.

A Rússia fa setmanes que van començar la vacunació, en aquest cas amb la vacuna Sputnik, que també es distribuirà a partir de dilluns a l'Argentina.

Diumenge, a Catalunya

A Espanya, aquest diumenge començarà la vacunació, també amb la vacuna la de Pfizer i BioNTech, que es començarà a distribuir a Guadalajara. Durant les pròximes 12 setmanes, Espanya rebrà 4.591.235 dosis d'aquesta vacuna, que haurien de permetre immunitzar prop de 2,3 milions de persones.

A Catalunya, diumenge arribaran 1.595 dosis de la vacuna de la Covid-19, que aniran destinades en primer lloc i de forma prioritària a les residències de gent gran. La residència Feixa Llarga de l'Hospitalet serà la primera que rebrà el tractament, però se'n distribuiran a vuit més de tot el territori.

ARXIVAT A:
Papa FrancescCoronavirus Vacunes
Anar al contingut