El papa fent l'homilia
El papa fent l'homilia
Roma

El papa demana a la UE que aculli els migrants que vaguen pel Mediterrani

El Papa s'ha referit a la cinquantena de migrants que estan a bord de dues naus d'ONG que esperen la generositat d'algun país europeu

RedaccióActualitzat

Mentre els governants europeus es parapeten en les seves posicions i es passen la pilota dels immigrants trobats a la Mediterrània, el papa Francesc i algunes ONG han cridat a posar fi a l'odissea del mig centenar de persones rescatades per dos vaixells i que es troben a l'espera de ser acceptats per algun país.

El papa ha fet una crida durant l'oració de l'Àngelus aquest diumenge:

"Des de fa molts dies, 49 persones salvades al mar Mediterrani són a bord de dues naus d'ONG, a la recerca d'un port segur on desembarcar. Faig una cordial crida als líders europeus perquè demostrin solidaritat concreta cap a aquestes persones."

Davant milers de fidels que abarrotaven la plaça de Sant Pere i que han aplaudit les seves paraules, el pontífex ha cridat l'atenció sobre el cas d'aquests 49 immigrants. Es tracta d'una crisi que es troba bloquejada mentre passen els dies sense que s'hi trobi solució.

Els migrants van ser rescatats pel vaixell Sea-Watch 3, de l'ONG homònima, que va salvar 32 immigrants ja fa 15 dies, entre els quals es troben tres menors no acompanyats, dos nens petits i un nadó.

A més, 17 immigrants es troben a bord de la nau Professor Albrecht Penck de Sea-Eye, des del 29 de desembre passat.

Aquest diumenge, Sea-Watch Italy ha escrit al seu compte de Twitter una dramàtica crida:

"Posem fi a aquesta insuportable violació del dret internacional i dels drets fonamentals, feu-desembarcar ràpidament!"

A mesura que passen els dies, les posicions d'Itàlia i Malta, els dos països més pròxims als vaixells de rescat, són més inflexibles.

Malta va permetre fa uns dies que tots dos vaixells entressin a les seves aigües territorials per protegir-se del mal temps, però no va permetre el desembarcament dels rescatats.

El primer ministre de Malta, Joseph Muscat, ha subratllat que el seu país no es convertirà en el lloc on desembarcaran els immigrants salvats per organitzacions humanitàries que altres països no volen acollir.

"El govern ha de trobar un equilibri entre la protecció de la vida humana i la protecció de Malta i la seva seguretat, per evitar que sigui amenaçada."

Per la seva banda, el govern italià manté la decisió de no obrir els ports de país a la immigració il·legal, d'acord amb la línia dura implantada pel seu ministre d'Interior, Matteo Salvini, que es vanta d'haver reduït dràsticament els desembarcaments.

Per la seva banda, l'alcalde de Nàpols, Luigi di Magistris, ofereix la seva ciutat perquè desembarquin els immigrants, en un clar desafiament a la línia dura de Salvini.

Anar al contingut